Ministerie van Financiën

Aanpassing in belastingverdrag met Hong Kong

Nieuwsbericht | 06-07-2010 | Belastingverdragen

Na publicatie van het belastingverdrag tussen Hong Kong en Nederland zijn beide landen overeen gekomen het derde lid van artikel 10 van het Verdrag te vervangen.

Met de herziene tekst wordt verduidelijkt dat ook banken, verzekeringsmaatschappijen en internationale hoofdkantoren enkel gerechtigd kunnen zijn tot het 0%-tarief voor deelnemingsdividenden, als zij ten minste 10% bezitten van het aandelenkapitaal van het lichaam dat de dividenden uitdeelt. Omdat de aangepaste tekst van het derde lid van artikel 10 van het Verdrag tot gevolg heeft dat enkele verwijzingen in Artikel VII van het Protocol bij het Verdrag niet meer correct zijn, is ook dit artikel aangepast. Tot slot is de redactie van het derde lid van artikel 5 van het Verdrag en het derde lid, subparagraaf b, van artikel VII van het Protocol bij het Verdrag verbeterd.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën en professor Chan Ka Keung, Secretary for Financial Services and the Treasury van Hong Kong, hebben op 22 maart 2010 in Hong Kong het belastingverdrag ondertekend tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Speciale Administratieve Regio Hong Kong van de Volksrepubliek China.

De herziene integrale verdragstekst is gepubliceerd in Trb. 2010, 198.