Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


8 juli 2010

---

Boerderijeducatie voor scholen in Zuid

7 juli 2010
"Ik wil hier wel werken!", was de verheugde reactie van een leerling tijdens het voederen van een kalf op boerderij Klarenbeek aan de Amstel. Op 24 juni brachten de leerlingen van basisschool Kolom en portefeuillehouder Joep Blaas een bezoek aan de boerderijen Klarenbeek en Strandvliet aan de Amstel. Gewapend met kruiwagens, handschoenen en scheppen hielpen ze mee met het werk op de boerderijen.

Stadsdeel Zuid ondersteunt het project boerderijeducatie voor basisscholen. Doel van het project is dat kinderen de relatie leggen tussen het boerenwerk en het dagelijkse eten op hun bord.

Project boerderijeducatie

De kinderen werken van 10.00 tot 14.00 uur daadwerkelijk mee op de boerderijen. Ze helpen stallen uitmesten, dieren verzorgen, koeien melken en werken mee op het land.

Basisscholen in Zuid kunnen zich aanmelden voor een gratis bezoek aan de zorgboerderij Strandvliet en melkveehouderij Klarenbeek. Er is nog plek voor tien basisscholen.

Scholen kunnen zich aanmelden bij Florinda Nieuwenhuis van Stadsdeel Zuid: f.nieuwenhuis@zuid.amsterdam.nl of 020-2524662.