KNHS

Dressuurequipe voor WEG Kentucky staat vast
8 juli 2010
Kentucky Horse Park

ERMELO (KNHS) - Tijdens een kaderbijeenkomst van de dressuurruiters heeft bondscoach Sjef Janssen zijn shortlist bekend gemaakt, met de ruiters waarmee hij hoopt deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen dressuur die in het kader van de WEG in Kentucky worden verreden. De Nederlandse dressuurequipe gaat bestaan uit Adelinde Cornelissen (Beilen), Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde), Edward Gal (Harskamp) en Hans Peter Minderhoud (Harskamp).

Alle combinaties die naast dit viertal zijn opgenomen in het A- of B-kader blijven wel op de longlist voor de WEG staan. De internationale dressuurwedstrijd in Hickstead, die in de oorspronkelijke planning nog de status had van observatiewedstrijd, heeft deze status niet behouden. Aan alle A- en B-kaderleden is wel gevraagd om tijdens wedstrijden die passen binnen de wedstrijdplanning, zoals die door combinaties in overleg met de bondscoach wordt vastgesteld, vormbehoud te tonen.

Voor de leden van het Nederlandse dressuurteam dat aan de WEG gaat deelnemen zal begin september, vermoedelijk op het KNHS centrum te Ermelo, een tweedaagse training worden georganiseerd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto: www.melissen.net