Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Burgernet verwelkomt 25.000e deelnemer

Publicatiedatum: 8-7-2010 10:33:08

REGIO - Burgernet heeft woensdagmiddag 7 juli een 66-jarige man uit Doesburg in het zonnetje gezet. De man had zich aangemeld voor Burgernet en bleek de 25.000e deelnemer te zijn in de politieregio Gelderland-Midden. De Doesburger kreeg een kijkje achter de schermen van Burgernet aangeboden.

De wijkagent haalde de Doesburger, samen met zijn partner en dochter bij zijn woning op en bracht hen naar het Bureau Burgernet in Velp. Daar konden zij kennis maken met de mensen achter Burgernet. Een centralist van de politiemeldkamer liet hen zien hoe een Burgernetactie in de meldkamer verloopt. Aan het einde van de middag overhandigde korpschef Pim Miltenburg de Doesburger een bos bloemen en een boek over de politie en bedankte hem voor zijn deelname aan Burgernet.

Wervingsactiviteiten zomerperiode
De werving van burgernetters gaat ook in de zomerperiode door. Burgernet staat de komende tijd met een wervingsstand op diverse evenementen. Geïnteresseerden kunnen zich daar direct aanmelden. Burgernet is aanwezig op de volgende evenementen:

Doesburg: woensdag 14 juli : Binnenste Buiten
Velp: donderdag 22 juli en 12 augustus: Velper donderdag Huissen: dinsdag 3 augustus: Huissense Dag
Bemmel: Maandag 9 augustus: Ponymarkt Bemmel
Dieren: Zaterdag 21 augustus: IJsselfeest

Samenwerkingsverband
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. In de politieregio Gelderland-Midden startte Burgernet eind 2008 in Ede. Burgernet is nu actief in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Dit najaar volgen de gemeenten Doesburg, Overbetuwe, Lingewaard, Rheden en Rozendaal. Op dit moment hebben zich al 25.000 deelnemers aangemeld voor Burgernet. Verwacht wordt dat voorjaar 2011 Burgernet in de hele politieregio Gelderland-Midden actief is. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee minderjarige winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 8-7-2010 10:18:33

ARNHEM - De politie heeft woensdag 7 juli rond 13.00 uur in het winkelcentrum Kronenburg twee minderjarigen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Een 13-jarige jongen uit Oosterbeek en een 14-jarige uit Arnhem waren door oplettend winkelpersoneel aangehouden. Het tweetal zou diverse levensmiddelen hebben meegenomen uit de winkel zonder daarvoor te betalen. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en in de loop van de middag op vrije voeten gesteld.
(074638)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

24 bekeuringen voor rood licht

Publicatiedatum: 8-7-2010 10:17:57

ARNHEM - Bij een verkeerscontrole woensdagmiddag 7 juli op de Johan de Wittlaan en de Huissensestraat heeft de politie 's middags diverse bekeuringen uitgedeeld.

Op de Johan de Wittlaan werd gecontroleerd tussen 12.30 en 13.30 uur. Daar kregen vier bestuurders een bekeuring voor het rijden door rood licht en was één bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op de Huissensestraat werd tussen 13.30 en 14.45 uur gecontroleerd. Hier kregen onder andere twintig bestuurders een bekeuring voor het rijden door rood licht, vier personen kregen een boete voor het niet dragen van de gordel, één bestuurder maakte oneigenlijk gebruik van de busbaan en was één bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
(074628)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Scooterdief aangehouden

Publicatiedatum: 8-7-2010 10:17:14

ARNHEM - Een 39-jarige man uit Arnhem is woensdag 7 juli rond 21.00 uur in de wijk Boulevard Kwartier aangehouden op verdenking van het stelen van een scooter.

Die avond kreeg de politie de melding dat er een scooter zou zijn gestolen in de wijk Presikhaaf. Een vrouw had daar haar scooter voor de woning geparkeerd. Toen zij even later weg wilde gaan, zou de scooter verdwenen zijn. Op basis van een goed signalement kon de politie de Arnhemmer later die avond aanhouden.
(074731)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Edenaar herkent verdachte autokraak

Publicatiedatum: 8-7-2010 10:15:34

EDE - De politie heeft woensdagavond op de Blokkenweg in Ede een 26-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. De eigenaar van de auto had de verdachte herkend.

De inbraak was gepleegd in de vroege ochtenduren van woensdag 23 juni op de Dahliastraat. De eigenaar, een 39-jarige Edenaar, hoorde glasgerinkel en zag even later dat een man spullen uit zijn auto haalde die voor de deur geparkeerd stond. De Edenaar zette direct de achtervolging in maar raakte de dader kwijt. Een zoekactie van de politie bleek ook tevergeefs. Woensdagavond zag de gedupeerde autobezitter de 26-jarige Edenaar op de Blokkenweg en herkende hem als degene die in zijn auto had ingebroken. De Edenaar verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon evenwel worden overmeesterd. De man is in verzekering gesteld.
(071729)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053