Gemeente Haren

Fietspad tussen de rotonde Emmalaan en de Meerwegbrug gestremd

Tussen 5 en 23 juli

08/07/2010

Het fietspad tussen de rotonde Emmalaan en de Meerwegbrug in Haren is tussen 5 en 23 juli gestemd. Dit in verband met werkzaamheden aan de Meerweg bij de afrit van de A28. Fietsers worden omgeleid via de fietstunnel onder de A28 bij het Transferium. Daarnaast wordt de afrit A28 gestremd van 15 juli 19.00 uur tot 16 juli 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de af- en oprit bij Glimmen.

Afrit A28

De aansluiting van de A28 op de Meerweg (N861) wordt aangepakt. In de avondspits heeft verkeer op de afrit van de A28 moeite de Meerweg op te komen. De weg ligt hier in een scherpe bocht, er moet een fietspad gekruist worden en er is een nabijgelegen uitrit van een aantal bedrijven. Hierdoor komt het verkeer op de afrit stil te staan en ontstaan er gevaarlijke situaties, doordat automobilisten risico's nemen om de Meerweg op te komen. Om deze situatie aan te pakken wordt bij de oprit A28 een rotonde aangelegd. De afrit A28 wordt verlengd en aangesloten op de rotonde, evenals de Meerweg. Hierdoor ontstaat een overzichtelijke situatie, omdat de huidige kruispunten op één punt bij elkaar komen.

Werkzaamheden

De afgelopen maanden hebben al diverse werkzaamheden plaatsgevonden. Bomen en struiken zijn verwijderd en kabels en leidingen zijn verlegd. Tussen 5 juli en 23 juli 2010 worden zogenaamde 'voorbelastingen' aangebracht. Voorbelastingen zijn nodig om te voorkomen dat de ondergrond, waar de wegconstructie op wordt gebouwd, gaat verzakken. De voorbelastingen worden na drie maanden verwijderd. Daarna wordt de wegconstructie aangebracht.

Rechts op deze pagina een plaatje van hoe het geheel eruit komt te zien.