Gemeente Asten actualisatie BP kom Ommel

Informatieavond actualisatie BP kom Ommel

In het kader van de actualisering van de bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van Asten organiseert de gemeente Asten op woensdagavond 14 juli 2010 een informatieavond voor de inwoners van kom Ommel.

Nieuw bestemmingsplan nodig

Enkele jaren geleden is de gemeente van start gegaan met de ontwikkeling van nieuwe bestemmingsplannen voor de bebouwde kom. In dat verband is eerder dit jaar een inventarisatiekaart gemaakt voor de kom van Ommel. De inventarisatiekaart heeft ter inzage gelegen van 30 april tot en met 20 mei 2010. Gedurende deze periode hebben we enkele reacties op de kaart ontvangen. Inmiddels zijn deze reacties beoordeeld waarmee de inventarisatiefase van de planontwikkeling is afgerond.

Voorontwerp bestemmingsplan klaar

In vervolg op de beoordeling van de inspraakreacties op de inventarisatiekaart is het voorontwerp van het bestemmingsplan Ommel komgebied opgesteld. In dit plan staat waarvoor en op welke manier, grond en bebouwing de komende 10 jaar gebruikt mag worden. Ook is in het plan opgenomen waar en hoeveel er in deze 10 jaar mag worden gebouwd.

Informatieavond

Op 14 juli 2010 vindt een informatieavond plaats in gemeenschapshuis De Kluis. Tijdens deze avond wordt het voorontwerpplan Ommel komgebied gepresenteerd en toegelicht.

Het programma van de avond ziet als volgt uit:

19.45 uur zaal open, inloopkwartiertje voor het bekijken van het voorontwerp van het bestemmingsplan

20.00 uur opening door wethouder Huijsmans. Aansluitend toelichting op het voorontwerp

20.45 uur gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van opmerkingen

21.30 uur toelichting verdere procedure door wethouder Huijsmans en afsluiting.

Indienen van reacties

Het voorontwerp bestemmingsplan Ommel komgebied ligt van 9 juli tot en met 19 augustus 2010 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis van Asten, bij de afdeling Publiekszaken (kamer 122). Binnen deze periode kunnen reacties op het voorontwerp worden ingediend. Het voorontwerp is eveneens in te zien op de gemeentelijke website www.asten.nl.