Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 08-07-2010

Medewerker voor brandstichting aangehouden

VEENENDAAL Op woensdag 7 juli werd een beginnende brand in een bedrijf door de brandweer geblust. Agenten hielden een man aan op verdenking van brandstichting.

Rond 18.00 uur kregen de brandweer en politie de melding van rookontwikkeling in het pand van een bedrijf aan De Schutterij. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleken alle personeelsleden het pand al te hebben verlaten. De brandweer had het beginnende brandje zeer snel onder controle.

Uit onderzoek bleek dat het vermoedelijk om brandstichting ging. Een medewerker van het bedrijf deed aangifte van brandstichting. Het viel de agenten op dat een 20-jarige Edense (Gld) medewerker van het bedrijf zich erg zenuwachtig gedroeg, terwijl de brandweer met bluswerkzaamheden bezig was. Op basis daarvan, op grond van het ingestelde onderzoek en van de aangifte hielden de agenten daarop de Edenaar aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De schade in het bedrijf bleef beperkt tot één ruimte en het personeel kon na vertrek van de brandweer het pand weer in.