Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 08-07-2010

Scootercontrole, buschauffeur aangehouden

VIANEN/IJSSELSTEIN De politie hield op woensdag 7 juli op twee plaatsen een grote scootercontrole en hield een buschauffeur aan.

Van 13.30 uur tot 17.00 uur werd gecontroleerd op de Aime Bonnastraat in Vianen. Daar werden door motoragenten 26 brom- en snorfietsers naar de controleplaats geleid. Daarbij werden negen bekeuringen uitgeschreven. Eén bromfiets werd voor onderzoek in beslag genomen omdat het motorblok niet bij de brommer hoorde.

Van 18.00 uur tot 20.00 uur vond de controle op de Podiumweg in IJsselstein plaats. Hier werden zeventien brom- en snorfietsen naar de controleplaats begeleid. Hier vielen dertien bekeuringen.

Terwijl agenten daar stonden, kwam een man met een bus aangereden. De man, 44 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, beklaagde zich bij de agenten dat zijn dochter daarnet een bekeuring had gekregen. De man gedroeg zich verbaal zeer vervelend, maar de agenten probeerden dat te negeren. Toen hij echter ook nog zijn middelvinger naar hen opstak, was de maat vol. De agenten hielden de man aan. Een agent parkeerde de bus in een parkeervak van een nabijgelegen bedrijf. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt.