Politie Groningen

Donderdag 8 juli 2010

Provincie Groningen, 08-07-2010

Koperdief bedreigt politieagent

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend op de Heresingel in Groningen een 52-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en bedreiging. De man had aan de voorkant van een woning aan de Heresingel koper verwijderd. Hij werd hierop door de bewoners betrapt en aangesproken. Ook waarschuwden zij de politie. Bij de woning troffen de dienders de Stadjer aan bij zijn fiets. In de fietstassen werden koperen afvoerbuizen en twee breekwerktuigen aangetroffen. Vermoedelijk had de man het koper al van de woning verwijderd. Hierop probeerde de verdachte te vluchten. Hij werd even later aan de achterkant van het pand ingerekend. Tijdens de aanhouding bedreigde de 52-jarige één van de dienders. De Stadjer werd ingesloten. De politieagent doet aangifte van bedreiging.

Moeder en zoontje vallen met fiets

GRONINGEN Bij een eenzijdig ongeval op het Hoendiep in Groningen is woensdagmiddag een 34-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw kwam door onbekende reden ten val met haar fiets. Zij moest met onbekende verwondingen mee naar het ziekenhuis. Haar 6-jarige zoontje raakte niet gewond. Hij kreeg van de politie een troostbeer. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Woninginbreker op heterdaad gepakt

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de Oostersingel in Groningen een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot inbraak. De bewoner van een woning op de Professor Rankestraat had de inbreker in zijn woning betrapt. Hierop vluchtte de inbreker de woning uit. De bewoonster alarmeerde direct de politie en zij gaf ook een signalement van de inbreker door. Op grond van de omschrijving werd korte tijd later de verdachte ingerekend. Tijdens de aanhouding viel een flipperaar, een plastic voorwerp waarmee voordeuren geopend kunnen worden, op de grond. De ambtshalve bekende Stadjer werd ingesloten. De flipperaar werd in beslag genomen. Aan de voordeur van de woning op de Professor Rankestraat werd geen braakschade geconstateerd. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Man onwel achter stuur

SCHEEMDA Een 75-jarige man uit Nieuw Scheemda is woensdagavond op de N362 onwel geworden achter het stuur. Hij werd door twee omstanders naar de kant van de weg gedirigeerd. Hij reed langzaam en slingerde over de weg. Ook opende de automobilist tijdens het rijden het portier van de auto. Een agent die toevallig langs reed, werd door de omstanders langs de kant van de weg gezet. Hij liet een ambulance komen, omdat de man steeds verwarder werd. De automobilist was onwel en bleek hartproblemen te hebben. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De twee alerte omstanders werden hartelijk bedankt voor hun attente hulp.

Ongeldig rijbewijs

GRONINGEN De kentekenregistratieauto had woensdagochtend een hit op de Kastanjelaan. Het rijbewijs van de bestuurder van de auto was ongeldig verklaard. Het rijbewijs moest worden ingenomen. De 40-jarige bestuurder werd aangehouden en hij kreeg proces-verbaal mee bij het verlaten van het politiebureau.

Hennepplanten op de achterbank

USQUERT Een 62-jarige inwoner van de gemeente Eemsmond liep woensdagvond tegen de lamp op de Streeksterweg. Agenten gaven de auto een stopteken om de bestuurder te controleren. Op de achterbank stond een tiental hennepplanten. De bestuurder werd ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Fiets kopen?

GRONINGEN Een 41-jarige Stadjer is woensdagavond op de Brugstraat aangehouden. De agenten kenden de Groninger en zij zagen dat hij iemand aansprak. Al gauw bleek dat hij aan die persoon vroeg of hij een fiets wilde kopen. Hierop werd de verdachte aangehouden. Tijdens controle van de politiesystemen bleek dat hij nog een dag in de cel moest doorbrengen. De fiets waarop hij fietste werd in beslag genomen, omdat niet duidelijk was wat de herkomst is van de fiets. De politie doet nader onderzoek.

Vrachtwagen overbeladen

DELFZIJL Een 30-jarige vrachtwagenbestuurder is woensdagmiddag op de Hogelandsterweg langs de kant van de weg gezet. Een agent zag dat de vrachtwagen en de aanhangwagen vol beladen waren. De chauffeur liet op verzoek de weegbrief zien, maar de agent vermoedde dat de gegevens niet klopten met de werkelijkheid. De weegbrug gaf uitsluitsel. De combinatie was 17 ton te zwaar. Dit komt neer op een overbelading van 34%. De bestuurder kreeg proces-verbaal. Ook moest het te veel aan lading worden afgeladen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 7 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 2154, aantal overtredingen: 224, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 971, aantal overtredingen: 242, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.