Politie Gelderland-Midden

Westervoorter met gestolen motor aangehouden

Publicatiedatum: 8-7-2010 11:03:47

WESTERVOORT - Een 42-jarige inwoner van Westervoort is woensdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden omdat hij in het bezit bleek van een gestolen motor. De politie kwam de man op het spoor door de eigenaar, van wie de motor eerder was gestolen. Hij had de motor op straat zien staan en herkende zijn eigendom aan een aantal karakteristieke wijzigingen, die hij zelf had aangebracht. De eigenaar, een 39-jarige man uit Nijmegen, had een week eerder aangifte gedaan van de diefstal van de motor in Arnhem. De Westervoorter beweerde de motor van een onbekende te hebben gekocht. Aangezien het slot van de motor geforceerd was en de motor door zijn rechtmatige eigenaar was herkend werd de Westervoorter verdacht van heling. De man is ingesloten. Aan de motor wordt technisch onderzoek gedaan.
(074646)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 8-7-2010 11:02:44

ELST - In een winkel aan de Kleine Molenstraat in Elst heeft de politie woensdagmiddag 7 juli een 25-jarige vrouw uit Oosterhout opgepakt wegens winkeldiefstal. Personeel van de zaak had gezien dat de vrouw beddengoed en gordijnen in haar kinderwagen stopte en zonder af te rekenen naar buiten liep. Daarop werd de politie gewaarschuwd waarna de Oosterhoutse werd aangehouden. De vrouw ontkende de diefstal en vertelde dat ze was `vergeten' af te rekenen. Tegen de Oosterhoutse is proces-verbaal opgemaakt.
(074695)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Dronken winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 8-7-2010 11:03:10

DUIVEN - De politie heeft woensdagmiddag op het Eilandplein in Duiven een 20-jarige man uit die plaats aangehouden in verband met winkeldiefstal. De man werd in diepe slaap door agenten aangetroffen in de winkel nadat hij door personeel van de zaak was betrapt toen hij twee flessen drank had gestolen. De Duivenaar, kennelijk onder invloed van alcohol, moest mee naar het politiebureau waar hij de diefstal bekende. De man is later na verhoor vrijgelaten en in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(074626)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053