Gemeente Etten-Leur

Parkeren van caravans in woonstraten

Parkeren van caravans, aanhangwagens e.d. in woonstraten

Het leidt vaak tot kleinere of grotere irritatie in de buurt, wanneer caravans en aanhangwagens gedurende langere tijd in woonstraten geparkeerd staan. Zeker in straten waar de parkeerdruk hoog is. Ook hopen zwerfvuil en onkruid zich er onder op, zonder dat de gemeentelijke veeg- en borstelmachines hun werk kunnen doen.

Nu de vakantieperiode weer aanbreekt worden de regels voor het parkeren van caravans, vouwwagens, aanhangwagens e.d. nogmaals onder uw aandacht gebracht.

Op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het verboden om onder meer caravans en vouwwagens, maar ook andere (aanhang)wagens, langer dan 3 achtereenvolgende dagen te parkeren op de openbare weg. Dit wordt een redelijke termijn geacht om een caravan of vouwwagen gereed te maken voor een vakantie danwel, na terugkomst, gereed te maken voor de stalling. Dit verbod geldt op alle wegen binnen de bebouwde kom, met uitzondering van het gebied westelijk van de Kattestraat, Heistraat, Verschuurweg en Grauwe Polder, derhalve het bedrijventerrein Vosdonk.

Het verbod geldt voor recreatievoertuigen, maar ook voor andere voertuigen die voor andere dan verkeersdoeleinden worden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanhang- en andere wagens die worden gebruikt voor bepaalde beroepsgroepen, zoals de keetwagens van schildersbedrijven. Deze staan soms noodzakelijkerwijs langer dan drie dagen op één plaats. Voor deze gevallen kan, voor de tijd van de klus, ontheffing gevraagd worden bij het college van burgemeester en wethouders.

20090706\GVOE\0210

Raadsvergadering
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl