Politie Hollands Midden

Leiden - Weer drie overvallers van straat af

Leiden, 08-07-2010 o Op woensdag 7 juli, omstreeks 16.55 uur, is de snackbar aan de Tesselschadestraat overvallen door drie gewapende mannen. Ze bedreigden de eigenaar die in de winkel stond en eisten geld.

Met een geldbuit op zak zijn zij naar buiten gerend en gevlucht. De eigenaar zette de achtervolging in en kon één van hen in samenwerking met omstanders in de kraag vatten. Zij hebben de verdachte aan de politie overgedragen.

De politie startte direct een onderzoek. De snackbar werd afgezet zodat de technische recherche het sporenonderzoek kon beginnen. De verdachte, een 26-jarige Leidenaar, werd overgebracht naar het politiebureau en gehoord. Het onderzoek leidde al snel naar de andere twee verdachten, een 26-jarige Leidenaar en een 16-jarige Dordtenaar. Deze twee verdachten konden diezelfde avond nog in een woning in Leiden worden aangehouden. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Geringe buit en hoge straffen Overvallen worden vaak onvoorbereid en impulsief gepleegd. De daders willen snel aan geld komen, maar zien na de overval een geringe buit die ook nog eens met anderen moet worden gedeeld. Bovendien riskeren de meestal jonge overvallers zware gevangenisstraffen. De overvallen zijn laf en dom en hebben een enorme impact op slachtoffers. De politie vraagt alert te blijven op verdachte situaties en direct de politie te bellen wanneer u iets niet vertrouwt. In dit geval zijn de omstanders zeer alert geweest en hebben zij direct de eigenaar van de snackbar geholpen de verdachte onder dwang te houden. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhouding van alle verdachten. De politie is blij dat er weer drie verdachten van straat af zijn.