Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 08-07-2010

Hennepkwekerij aangetroffen in bos

BOSSCHENHOOFD: De politie kreeg woensdag aan het einde van de ochtend melding dat er in een bosgebied aan de Oude Antwerpsepostbaan een hennepkwekerij was ontdekt. Tijdens werkzaamheden in het gebied was een open plek in het bos aangetroffen. De bomen die op de plek hadden gestaan waren omgehakt en er stonden 123 hennepplanten. Deze zijn geruimd en ter vernietiging in beslag genomen.

Vrouw overhandigt agent granaat

STANDDAARBUITEN: De politie reed woensdag rond 19.30 uur door de Oude Kerkstraat, toen een vrouw de agenten, die in een busje reden, wenkte. De vrouw deelde de agenten mee dat ze iets in de tuin had gevonden. Hierop drukte ze een van de agenten een roestige handgranaat in handen en vroeg of dit eenzelfde granaat was als eerder op het politiebureau in Roosendaal was bezorgd. Dinsdagmiddag leverde een 50-jarige Roosendaler op het politiebureau in de Nieuwstraat een brisantgranaat af die hij in het bos had gevonden.
De agenten brachten de granaat buiten de bebouwde kom in verband met ontploffingsgevaar. De granaat werd hierbij tussen kogelwerende vesten in de politiebus gelegd. Buiten de bebouwde kom werd de komst van de inmiddels gealarmeerde Explosieven Opruimings Commando afgewacht. Buiten de bebouwde kom is door hen de granaat tot ontploffing gebracht.

De politie benadrukt nogmaals gevonden explosieven niet op te pakken of aan te raken, maar de plek van de vondst te markeren en de politie te bellen.

Man aangehouden voor overtreden schorsende voorwaarden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag om 15.30 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor het overtreden van zijn schorsende voorwaarden. De man was er na zijn vrijlating uit de gevangenis met de auto van zijn vriendin vandoor gegaan en niet teruggekeerd. Omdat de man onder schorsende voorwaarden op vrije voeten was ging de politie op zoek naar hem. Bij controle van een auto op het Kastanjeplein

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-07-2010 11:29 | © Regio Midden en West Brabant |