Pijnacker-Nootdorp


datum 7 juli 2010

Start pilot gratis energiescan voor MKB in centrum van Pijnacker

Vijftien ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Pijnacker kunnen op kosten van de gemeente een energiescan laten uitvoeren. Met een energiescan wordt in kaart gebracht hoeveel energie er in het bedrijf wordt verbruikt en hoe de ondernemer op energie en dus ook op kosten kan besparen. De gemeente biedt de energiescans aan in het kader van het beleidsplan "Duurzaam Pijnacker, een kwestie van doen...." en start ermee als pilot in het centrum van Pijnacker. Normaal gesproken betaalt een bedrijf tenminste 395,00 voor een dergelijke scan!

Duurzame samenwerking mét en voor ondernemers De gemeente wil het economisch beleid en hiermee het vestigingsklimaat samen met het bedrijfsleven verder vorm geven. Op lokaal niveau wordt samengewerkt op het gebied van duurzaam ondernemen en vindt intensief overleg plaats met diverse ondernemersverenigingen. De gemeente is verheugd dat - in samenwerking met Promotie Pijnacker Centrum en de Stichting EREA als onafhankelijk adviseur (zonder winstoogmerk) - nu kan worden gestart met de pilot energiescans. Alle partijen hopen dan ook dat veel ondernemers in het centrum een steentje willen bijdragen aan een duurzaam ondernemersklimaat in de gemeente!

Quick Scan Energie
De energiescans worden uitgevoerd door de stichting Eerste Regionale Energie Agentschap (EREA) en kosten niet veel tijd. Het bezoek van de adviseur van EREA duurt circa 2 uur en de informatie die van ondernemers gevraagd wordt, betreft alleen de laatste jaarafrekening van het energiebedrijf en enkele gegevens van het bedrijfspand.
Het resultaat is een rapport met een samenvatting van hun situatie, vergelijking met de branche en natuurlijk een tabel met mogelijke maatregelen, inclusief ingeschatte energiebesparing en terugverdientijd. De ervaring leert dat ook bij ondernemers die denken dat er bij hen "niets meer te halen valt", er toch nog verschillende maatregelen met afzienbare terugverdientijden te treffen zijn.

Aanmelden
Bedrijven in het centrum van Pijnacker kunnen zich tot 15 augustus 2010 aanmelden voor de energiescan via info@stichtingerea.nl of telefonisch via 015-2150080. Daar kunt u ook terecht met vragen als u meer wilt weten.