Veilig Verkeer Nederland

Steun voor scootmobielers in Breda

donderdag, 08 juli 2010

De scootmobielgebruiker heeft recht op een veilige plek in het verkeer. Daarom hebben de Gemeente Breda, Veilig Verkeer Nederland en scootmobielleveranciers Meyra, Mediplus en Welzorg de handen ineen geslagen. Met scootmobieltrainingen hopen de partners het aantal ongevallen met scootmobielen te verkleinen en problemen die gebruikers ervaren op te lossen. De eerste training vindt vandaag plaats, de tweede op 16 september.

Door de toenemende verkeersdrukte is het voor mensen met een scootmobiel steeds moeilijker om zelfstandig over straat te gaan. Gebruikers zijn vaak bang om over te steken en voelen zich vaak niet op hun gemak in het verkeer. Ook zijn er gebruikers die nooit eerder een gemotoriseerd voertuig hebben bestuurd.

Alle scootmobielgebruikers in Breda hebben van hun leverancier een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de training van vandaag. Door het groot aantal aanmeldingen is direct een tweede training georganiseerd. De samenwerkingspartners zullen in totaal 160 deelnemers verwelkomen.

De trainingen bestaan uit:

- een theoriegedeelte waarin de scootmobiel in het verkeer centraal staat: wat is de plaats op de weg? Wat mag je wel en niet met een scootmobiel?

- een scootmobielparcours.

- een straatrit.

- een ogen- en gehoortest.

Ook zijn er technici aanwezig om vragen over de scootmobiel te beantwoorden.