Medisch Spectrum Twente


Keel- neus- en oorheelkunde van MST breidt uit in Losser en Oldenzaal

Enschede, 6 juli 2010

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede biedt sinds kort in Losser en Oldenzaal precies dezelfde poliklinische zorg aan KNO-patiënten aan als op de hoofdlocatie in Enschede. Dit is mogelijk omdat nieuwe moderne apparatuur is aangeschaft die inmiddels zowel in Losser als in Oldenzaal in gebruik is genomen.

Voor de patiënten van Losser en Oldenzaal en directe omgeving betekent dit dat zij de KNO-zorg dichtbij hun woonadres kunnen krijgen. Het ziekenhuis gaat dus naar de patiënt toe, in plaats dat de patiënt alleen in Enschede kan worden geholpen. Deze besluiten passen in de bestuursfilosofie van de Raad van Bestuur om de basiszorg dichterbij de patiënt te brengen, aldus Herre Kingma, bestuursvoorzitter van MST.

"De patiënten mogen rekenen op optimale zorg en het is belangrijk dat wij die nu NIET ALLEEN IN Enschede, maar ook in Losser en Oldenzaal kunnen aanbieden. Pure winst voor de patiënt", aldus drs. Diederick van Zuijlen (KNO-arts).

Voorts is in Losser een multidisciplinair spreekuur geïntroduceerd. De kinderarts, de longarts en de KNO arts houden nu op dinsdagochtend een gezamenlijk spreekuur. Ziektebeelden zoals chronisch hoesten en chronische bovenste luchtweginfecties worden onderling besproken. Deze samenwerking tussen een drietal specialismen is belangrijk voor de patiënt die nu sneller weet wat er met hem aan de hand is en dus ook sneller kan worden behandeld.

Santeon

Inloggen

sitemap zoeken disclaimer copyright Contact