Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-07-2010

Verkeersruzie: paard slaat op hol en belandt in winkel

BAARLE-NASSAU: Een op hol geslagen paard is donderdagmorgen 8 juli 2010 een schoenenzaak binnen gestormd. Het dier liep dwars door de
etalageruit heen en raakte daarbij gewond. Een dierenarts heeft het paard ter plaatse behandeld en gaf aan dat het paard niet
levensgevaarlijk gewond was. Het tumult ontstond naar aanleiding van een verkeersruzie. Er raakten geen personen gewond. Wel was er sprake van een flinke ravage in de schoenenwinkel.

Omstreeks 08.30 uur ontstond er een verkeersruzie nabij de Singel in Baarle-Nassau. Een koetsier van een paard en wagen werd ingehaald door een boze Belgische automobilist. Hij werd daarbij afgesneden en aangesproken door de automobilist. Kennelijk was er iets voorgevallen in het verkeer. Er ontstond een discussie waarbij de gemoederen hoog opliepen. Het paard werd daarbij erg onrustig. Toen de boze
automobilist een aantal keren hard op het dak van zijn auto sloeg, ging het geschrokken paard er vandoor. Het dier sloeg op hol en liep zo'n 300 meter verderop dwars door de etalageruit van een schoenenwinkel. Het paard en wagen (vierwielige open kar) kwamen vervolgens in de winkel tot stilstand. In de schoenenzaak ontstond een flinke ravage. Het paard had door de glasscherven diverse snijwonden opgelopen, die in de winkel door een gewaarschuwde dierenarts zijn gehecht. Een snijwond aan het oor was zodanig ernstig dat het paard vermoedelijk dit oor moet missen. Het dier was overigens niet levensgevaarlijk gewond en is na medische behandeling terug naar zijn stal gegaan.

De politie is op zoek naar de veroorzaker van dit voorval. De bewuste automobilist reed in een zilverkleuring Belgische stationwagon met daarachter een aanhanger. Op de aanhanger lagen houten balken. Op de auto zat een Belgische kentekenplaat, vermoedelijk met de
cijfercombinatie 641. De chauffeur was een circa 50-jarige blanke man met een fors postuur. Hij had zwart haar en droeg een pet. Verder is bekend dat hij gekleed was in een donkerblauwe blouse met korte mouwen.

Taxichauffeurs krijgen klappen van dronken klant

BREDA: Twee taxichauffeurs zijn in de nacht van woensdag 7 juli op donderdag 8 juli 2010 mishandeld door een dronken klant. Het geweld vond plaats omstreeks 01.15 uur op de taxi standplaats bij het Centraal Station aan het Stationsplein te Breda.

De klant meldde zich bij de taxi standplaats en stapte in een taxi. De 30-jarige chauffeur wilde de passagier echter niet meenemen omdat de klant veel te dronken.
Dat leidde tot ruzie, waarbij de dronken man de taxichauffeur
mishandelde. Het slachtoffer liep daarbij een blauw oog en een snee in zijn neus op. Andere taxichauffeurs schoten te hulp en ontzetten hun collega. Daarbij moest ook een 33-jarige taxichauffeur klappen incasseren.
Hij liep een verdikking bij zijn linkeroog op. De verdachte werd vervolgens door meerdere chauffeurs in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek om een 31-jarige Bredanaar te gaan. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Beide taxichauffeurs deden aangifte van mishandeling.

Motorrijder komt ten val op snelweg

SPRUNDEL: De politie behandelde donderdagochtend 8 juli een
verkeersongeval op de autosnelweg A-58 onder Sprundel. Rond 07.50 uur reed een 49-jarige man uit Riland op zijn motorfiets over de Rijksweg A58. Hij kwam vanuit de richting Roosendaal en ging in de richting van Breda. In deze dezelfde richting reed een 48-jarige automobilist uit Clinge. hoogte van de afslag Rucphen remde het verkeer langzaam af. De motorrijder zag dit te laat en botste achter op zijn voorganger. Vermoedelijk kwam dit door dat hij tegen de zon in keek. Hij kwam ten val en werd door het door het ambulancepersoneel naar het Franciscus Ziekenhuis overgebracht. De man had veel schaafwonden opgelopen omdat hij geen motorpak droeg.

189 km/u: rijbewijs ingenomen

ETTEN-LEUR: Een 24-jarige automobilist uit Bergen op Zoom moest zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed woensdagavond 7 juli 2010 om 22.30 uur met 189 km/u over de autosnelweg A-58. Een motoragent van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant surveilleerde op een onopvallende motorfiets en zag de snelheidsduivel voorbij komen. De snelheidsovertreder reed 69 km/u sneller dan de wettelijk toegestane 120 km/u, wat voor de politie aanleiding was om zijn rijbewijs in te vorderen.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 08-07-2010 11:39 | © Regio Midden en West Brabant |