Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Fietsendief aangehouden dankzij oplettende   |
|     |burger                                                     |

De politie heeft dankzij een oplettende getuige in de nacht van woensdag op donderdag 8 juli in Winterswijk een 41-jarige man uit Haaksbergen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Hij is ingesloten voor verhoor.


De politie kreeg omstreeks 23:30 uur de melding dat een getuige had gezien dat een bestelauto was weggereden vanaf de parkeerplaats achter de Rabobank aan de Burgemeester Bosmastraat in Winterswijk. De bestuurder zou daar een damesfiets achter in de bestelauto hebben geplaatst en de getuige had het vermoeden dat dit een diefstal betrof. De politie stelde een onderzoek in en trof de bestelauto aan op de Vosseveldseweg. De bestuurder lag te slapen en agenten zagen achter in het voertuig een nog afgesloten blauwe damesfiets liggen. De man werd wakker gemaakt en bekende direct de diefstal. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar die aangifte van diefstal heeft gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Rietmolen - Automobilist rijdt onder invloed tegen boom   |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 8 juli een 19-jarige automobilist uit Hengelo (Ov) aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De jongen was met zijn auto tegen een boom gereden.


De politie kreeg omstreeks 02:00 uur de melding van het ongeval. De automobilist reed over de Temminkweg in Rietmolen en verloor op een gegeven moment de macht over het stuur. Hij reed links van de weg de berm in en botste daar tegen een boom. Vervolgens sloeg de auto over de kop en kwam rechts in de berm tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. Uit een blaastest bleek dat de 19-jarige bestuurder had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,9 blies. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Didam - Dader van woninginbraak ontkomen                  |

Op woensdagochtend 7 juli vond er een inbraak plaats bij een woning aan De Hogenend in Didam. De dader werd tijdens zijn daad betrapt door een buurtbewoner. Helaas wist de dader te ontkomen. De buit, voornamelijk sieraden, is gedurende zijn vlucht wel door hem achtergelaten.


De politie kreeg omstreeks 10:30 uur de melding van de woninginbraak. Er was een raam geforceerd om de woning binnen te komen. Een buurtbewoner had de dader zien wegrennen bij de betreffende woning. Naar aanleiding van zijn signalement trof de politie hem even later aan in de Kardinaal De Jong laan. Na een kortstondige achtervolging, waarbij de verdachte een tas weggooide, wist de verdachte te ontsnappen via een dak van een garage en een aangrenzende tuinde tuin. De politie heeft in de omgeving nog naar hem gezocht, maar dat leverde geen resultaat op. De politie heeft tijdens het onderzoek een sms-alert verstuurd, maar dit leverde nog geen bruikbare informatie op.
Het ging om een jongeman tussen de 17 en 20 jaar, normaal postuur, ongeveer 1.80m. Hij had blond haar met een matje in z'n nek. Verder droeg hij een zwarte joggingbroek en was met ontbloot bovenlijf.


In de tas bleken onder meer inbrekerswerktuigen en de buit van de woninginbraak te zitten. De sieraden zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt tips en informatie over de gevluchte verdachte. Men kan bellen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --