Provincie Utrecht

Gebruikersonderzoek duurzame energieystemen

Deze zomer vindt in de provincie Utrecht een bewonersonderzoek plaats bij woningen waar een (innovatief) duurzaam energiesysteem is toegepast. Provincie en gemeenten willen van deze bewoners weten wat hun ervaringen zijn met het wonen in deze duurzame woningen.

Energiezuinig bouwen & wonen is een opgave waar alle gemeenten in Nederland aan moeten voldoen. Er is een grote verscheidenheid aan innovatieve duurzame bouw-installatietechnieken op de markt. Maar hoe zijn deze woningen in de praktijk? Wat vinden onze inwoners van hun woning? Om inzicht hierin te krijgen vindt een grootschalig bewonersonderzoek plaats in de provincie Utrecht. Het onderzoek helpt bij het maken van keuzes van nieuwe technologieën in nieuwe woningen. Ook bij het vormgeven of ondersteunen met informatie en eventueel subsidies om woningen energiezuiniger te maken, zijn de onderzoeksresultaten van nut.

Meedoen
Meedoen kan door een vragenlijst in te vullen op www.duurzaamheidenbewonersonderzoek.nl. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Doe het wel vóór 16 augustus! De eerste 250 deelnemers ontvangen bovendien een attentie.