Gemeente Het Bildt


.Leefbaarheid gemeente het Bildt scoort boven landelijk gemiddelde

08-07-2010 12:17

De inwoners van het Bildt zijn zeer tevreden over de leefbaarheid in de gemeente. Het is hier prettig en veilig wonen in een mooie woonomgeving.

Dit is gebleken uit het leefbaarheidonderzoek dat Woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland en gemeente het Bildt in maart hebben gehouden.

Als dank voor het invullen van de leefbaarheidenquête zijn er 10 irischeques van EUR 25,- onder de deelnemers verloot. Een van de winnaars is Rina Tadema uit St. Annaparochie. Zij ontving op maandag 5 juli een bos bloemen en een irischeque van Wonen Noordwest Friesland en gemeente het Bildt.

Mevrouw Rina Tadema gaf hierbij aan zeer tevreden te zijn over de leefbaarheid in het Bildt. Zij is daarin duidelijk niet de enige. Als totaaloordeel scoorden de dorpen van het Bildt een 7,9. Deze score is hoger dan het landelijk gemiddelde van een 7,5.

Bewoners hebben weinig last van onveiligheid, criminaliteit en overlast op straat. Ook worden de scholen en de sportvoorzieningen in de gemeente als zeer positief ervaren. Minder goed komen het aantal speelvoorzieningen en het onderhoud hiervan naar voren. Ook blijken veel mensen onbekend te zijn met de inzet van gemeente het Bildt en Wonen Noordwest Friesland op het gebied van leefbaarheid. Verder verdient de aanpak van verkeersoverlast de aandacht.

Aan de hand van de resultaten worden door de gemeente en Wonen Noordwest Friesland maatregelen genomen om de aandachtspunten in de toekomst te verbeteren. Zo zijn er inmiddels afspraken gemaakt tussen gemeente en Wonen Noordwest Friesland om het onderhoud van speeltuinen te verbeteren en er is een gemeentelijk verkeer- en vervoerplan opgesteld om de verkeersveiligheid te vergroten.

Op de website www.lemoninternet.nl zijn de uitkomsten van het onderzoek te bekijken.


---