Politie Haaglanden

Persberichten 8 juli

Haaglanden, 08-07-2010

Politie zoekt getuigen steekpartij

Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar werd in de nacht van 7 juli, om 02.53 uur, op de Loosduinsekade door een onbekende man gestoken met een mes. Agenten die in de buurt waren, hoorden geschreeuw en namen poolshoogte. Op de Loosduinsekade kwamen drie mannen de agenten tegemoet lopen. Een van hen had een steekwond ter hoogte van zijn borst. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis, waar hij na behandeling weer mocht vertrekken. De Hagenaar verklaarde op de Loosduinsekade aangesproken te zijn door twee mannen, van wie één hem om een vuurtje vroeg. Toen hij een aansteker tevoorschijn haalde werd hij door de andere man geslagen en gelijk daarna gestoken. Vervolgens gingen de mannen ervandoor.

De recherche van Bureau De Heemstraat is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze steekpartij of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact met de recherche van Bureau De Heemstraat, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aanhoudingen Hennepkwekerij

Den Haag Een sterke henneplucht zette woensdag 7 juli rond 14.30 uur de politie op het spoor van een hennepkwekerij in de Obrechtstraat. Om uit te zoeken waar de sterkte lucht vandaan kwam, onderzocht de politie meerdere panden. Na een zoektocht troffen de agenten een kwekerij aan op de zolder van een woning. Er stonden zakken klaar met ongeveer 25 kilo kilo toppen met een straatwaarde van 3000 euro per kilo. De politie hield in en om het pand vier Haagse mannen en een vrouw in de leeftijd van 27 t/m 35 jaar aan. De recherche onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Duur prostitueebezoek

Den Haag - Een 25-jarige man uit Utrecht, die niet tevreden was over zijn bezoek aan een prostituee, eindigde woensdagochtend 7 juli om 08.35 uur op het politiebureau. Een prostituee uit de Doubletstraat belde de politie, omdat zij problemen had met een klant. Deze klant kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op aan de gearriveerde agenten. Toen hij daarvoor was aangehouden, bleek hij nog bijna 400,- aan boetes open te hebben staan. Twee mini-processen verbaal rijker en het totaalbedrag van de boetes armer, mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Gestolen spijkerbroeken

Den Haag - De beveiliger van een warenhuis aan het Spui betrapte een 36-jarige Haagse veelpleger en een 21-jarige plaatsgenoot woensdag 7 juli om 16.45 uur op het stelen van twee spijkerbroeken. De mannen gingen met vier spijkerbroeken een pashokje in, maar kwamen er met slechts twee weer uit. Bij het verlaten van de winkel hield de beveiliger de mannen aan en droeg ze over aan de politie. Zij zitten nog vast voor verhoor.

Verkeersgedrag verraadt autodief

Den Haag - Doordat een motoragent een automobilist woensdag 7 juli rond 23.05 uur meerdere verkeersovertredingen op de Hoefkade en de Fischerstraat zag begaan, liet hij het kenteken van het voertuig in de politiesystemen controleren. De auto bleek gestolen te zijn, waarna de agent de bestuurder aanhield op de Langnekstraat. De 20-jarige Hagenaar is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

Den Haag Op woensdag 7 juli om 23.45 uur ontstond er een aanrijding op de Rijswijkseweg ter hoogte van perceel 221. De bestuurder van een bestelauto moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op het politiebureau moest de man een tweede blaastest afleggen en blies 260 ugl. Omdat de man afkomstig is uit de Oekraïne kreeg hij van de officier van justitie een boete opgelegd van 300,-

Alcoholcontrole

Den Haag Op donderdag 8 juli omstreeks 01.05 uur werd een automobilist op het Deltaplein gecontroleerd. Hij moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op het politiebureau moest hij nogmaals blazen en blies 525 ugl. Omdat deze bestuurder geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en afkomstig is uit Engeland, werd contact opgenomen met de officier van justitie. Deze legde de man een boete op van 550,-. De boete is aan het bureau voldaan.

Achtervolging motorfiets

Rijswijk Surveillerende agenten zagen woensdag 7 juli om 16.20 uur op de Schaapweg twee mannen zonder helm op een motorfiets rijden. Bij het zien van de agenten, gingen ze ervandoor en zetten de agenten de achtervolging in. Op de Melis Stokelaan reed de motorrijder zich klem bij een hekje. De agenten konden de bestuurder (21 jaar uit Delft) en bijrijder (22 uit Rotterdam) aanhouden, maar moesten daarbij wel pepperspray gebruiken. De Rotterdammer was de eigenaar van de motor en bleek nog voor ruim 900 euro boetes open te hebben staan. Omdat hij niet kon betalen, werd zijn motor in beslag genomen. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal ten hen werd opgemaakt.

Fietser breekt heup

Wateringen Een 72-jarige fietser uit Pijnacker brak woensdag 7 juli om 17.05 uur zijn heup bij een aanrijding op de Herenstraat. Een 31-jarige automobiliste uit Wateringen kwam daar uit een uitrit en zag de fietser over het hoofd. De man is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Aanrijding met letsel

Naaldwijk Een 63-jarige motorrijder kwam woensdag 7 juni in botsing met een 33-jarige fietsster. Beiden reden omstreeks 12.00 uur over de Kruisweg richting de Middel Broekweg. Toen de Haagse motorrijder linksaf de Handellaan op wilden rijden, passeerde net de Naaldwijkse fietsster. Hierop volgde een botsing waarbij de motorrijder rugletsel en de fietsster beenletsel opliep. Twee ambulances vervoerden de slachtoffers naar het ziekenhuis.

Zestien boetes

Delft De politie hield woensdag 7 juli in Delft op drie plaatsen een verkeerscontrole. Tussen 19.00 en 22.45 uur controleerden agenten passerende voertuigen op de Schoemakerstraat, het Bolwerk en de Reinier de Graafweg. Hierbij werden in totaal 16 bekeuringen uitgedeeld en één proces-verbaal opgemaakt. De bekeuringen waren onder meer voor het overschrijden van de snelheid, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet dragen van een helm of gordel.

Verdachten rijden in op agenten

Zoetermeer - De 17-jarige scooterrijder probeerde woensdag 6 juli aan zijn aanhouding te ontsnappen door met zijn scooter op een agent in te rijden. Twee motoragenten zagen de verdachte en een bijrijder omstreeks 18.30 uur over de Nathaliegang rijden. Omdat de twee geen helm droegen, zetten de agenten de achtervolging in. Op het Sneeuwwit keerde de bestuurder van de scooter en reed hij frontaal in op een van de motoragenten. De scooterrijder ramde de motor van een van de agenten, die daardoor beschadigd raakte. De scooterrijder ging er daarop weer vandoor, terwijl zijn bijrijder rennend vluchtte. De tweede motoragent ging achter de scooter aan, zijn collega achter de bijrijder. De achtervolging van de scooter eindigde op het Barnsteen, waar de scooterrijder zijn motorrunner tegen de motoragent aan gooide. Die kwam daardoor klem te zitten met zijn been. Gewaarschuwde collegas konden de 17-jarige echter in de omgeving aanhouden. De bijrijder is vooralsnog spoorloos. Waarom de twee er vandoor gingen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel was er met de scooter gerommeld. Zo bleken onder meer de kentekenplaten gestolen. Beide agenten hebben aangifte gedaan. De een van poging tot doodslag, de ander van poging tot zware mishandeling.

Meisjes beroofd

Rijswijk Twee Rijswijkse vrouwen van 18 en 19 jaar zijn woensdag 7 juli omstreeks 23.00 uur op de Van Vredenburchweg beroofd van hun tassen en fietsen. De vrouwen fietsten over het fietspad toen twee jongens hen plotseling de weg versperden. Een van hen richtte een vuurwapen op de twee en eiste zowel de fietsen als de tassen van de slachtoffers. Nadat zij deze hadden afgegeven, gingen de daders er vandoor. Nadat de politie was gealarmeerd, begonnen agenten in de omgeving direct een klopjacht op de daders. Toen de agenten op de kruising van de Van Vredenburchweg met de Prinses Beatrixlaan vier jongens wilden controleren, stoven zij alle kanten op. De achtervolging die volgde, leidde tot de aanhouding van een van hen. Vlak voordat een agent de 16-jarige Hagenaar te pakken kreeg, gooide hij een portemonnee en een iPod in de sloot, die vermoedelijk zojuist van de vrouwen waren gestolen. Een zoektocht in de omgeving leidde ook de ontdekking van de gestolen fietsen en een van de gestolen tassen. De politie onderzoekt de identiteit van de andere verdachten.