Gemeente Zoetermeer

Webconferentie Zoetermeer en zusterstad Jinotega

balsahouten vogel: symbool voor een kleurrijke toekomst Het is feest in onze zusterstad Jinotega in Nicaragua. La Cuculmeca, Zoetermeers trouwe partnerorganisatie in Nicaragua, viert dit jaar namelijk de twintigste verjaardag.
La Cuculmeca zorgt ervoor dat het geld dat u inzamelt voor de Millenniumdoelencampagne goed terecht komt. Zij laten scholen bouwen, leiden docenten op en zorgen dat er schoolspullen zijn. Zo krijgen de kinderen in Jinotega een toekomst.

Webcam
Wethouder Edo Haan en burgemeester Jan Waaijer wilden de organisatie graag feliciteren met het twintigjarige bestaan. Afreizen naar Midden-Amerika zat er niet in, maar via het internet was het wel mogelijk. Daarom namen zij plaats achter een webcam en brachten hun wensen over. Wethouder Edo Haan bracht een uitgebreide wens over in het Spaans. Dat werd in Jinotegaheel erg gewaardeerd.

Millenniumdoelencampagne
De Millenniumdoelencampagne is bedacht door de Verenigde Naties om wereldwijd de armoede te bestrijden. De gemeente Zoetermeer werkt mee aan deze campagne en ondersteunt twee doelen. Alle kinderen in zusterstad Jinotega naar school en het verbeteren van de economische ontwikkelingin de Nicaraguaanse stad.