Gemeente Wageningen

steun

Mantelzorgers krijgen meer steun

Dinsdag 29 juni 2010 heeft van 13.30 tot 17.00 uur in het stadhuis van Wageningen een mantelzorgbijeenkomst plaatsgevonden.

Aan de bijeenkomst namen rond de 45 mantelzorgers en vertegenwoordigers van organisaties deel. Wethouder Stella Efdé heeft het huidig mantelzorgbeleid toegelicht en het Steunpunt Mantelzorg heeft de resultaten van het Provinciaal mantelzorgproject gepresenteerd. Mezzo heeft een presentatie gegeven over de basisfuncties mantelzorgondersteuning. De bijeenkomst had tot doel om de gemeente en het Steunpunt mantelzorg te laten zien welke knelpunten zij tegengekomen in de mantelzorgondersteuning. De gemeente betrekt deze knelpunten bij het toekomstig mantelzorgbeleid.

Aan het eind van middag tekende 11 organisaties de intentieverklaring waarin werd aangegeven dat zij belang hechten aan een vroegtijdige ondersteuning aan mantelzorgers. De afspraak is gemaakt dat de deelnemende organisaties de mantelzorgers doorverwijzen naar het Steunpunt mantelzorg. De organisaties welke de intentieverklaring op 29 juni hebben ondertekend zijn: Vilente, Welvada, Meldpunt Vrijwillige Hulpverlening, De Willemshoeve, Buddyzorg Midden Gelderland, Het Knooppunt , MEE Veluwe, stichting Alzheimer afd. Veluwe Vallei Grebbe, Buurtzorg, Thuiszorgservice Nederland en Indigo.