Politie Rotterdam Rijnmond

NAAR STENENGOOIERS

POLITIE STELT ONDERZOEK IN NAAR STENENGOOIERS

Datum publicatie: 08-07-2010 11:50

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat woensdagavond een metrostel werd bekogeld met stoeptegels. Daarbij raakte niemand gewond.

Rond half twaalf gooiden onbekenden kapotte stoeptegels richting een metrostel, dat op dat moment tussen station Graskruid en station Hesseplaats reed. Drie ramen aan de rechterkant en een raam aan de linkerkant van de metro sneuvelden. Een stuk van een tegel kwam in de metro terecht.

Een 25-jarige man kreeg glassplinters over zich heen maar raakte hierdoor niet gewond.

De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld in de omgeving. Bij de fietstunnel achter de Elliotplaats in de richting van de Lutulissingel vonden agenten een aantal kapotte stoeptegels. Deze bleken te zijn weggehaald bij een lantaarnpaal verderop langs het fietspad.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met getuigen van het incident. Bij de politie kwam de melding rond half twaalf binnen, maar het zou goed kunnen dat de daders zich voor die tijd ophielden in de buurt van de betreffende locatie. Er zijn vanaf weerszijden van het fietspad stenen gegooid richting het metrostel op het moment dat deze op het viaduct over het fietspad reed.

Bent u getuige geweest van dit incident, of heeft u andere informatie, neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.