Provincie Noord-Holland

Kijk op het werk met nieuwe afwisselende fietsroute door Noord-Holland

08 juli 2010 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland heeft deze zomer een nieuwe fietsroute uitgezet in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek.

Een bijzondere route, omdat hij niet alleen langs mooie dorpen en landschappen gaat, maar ook langs de werkzaamheden voor de omlegging van de provinciale weg N201. Dit is het grootste infrastructurele werk dat de provincie Noord-Holland op dit moment uitvoert, met een tunnel onder de Ringvaart in de Haarlemmermeer en een aquaduct onder de Amstel bij Uithoorn en Amstelhoek.

Het gebied waar de route door heen voert, kenmerkt zich door (inter)nationale bedrijvigheid, een rijke geschiedenis, bijzondere landschappen en dorpen. De route leidt langs de Geniedijk (onderdeel van de Stelling van Amsterdam), Schiphol, de Ringvaart, het Amsterdamse Bos, Aalsmeer en Uithoorn, de Bovenkerkerpolder en de Amstel. De fietsroute passeert daarnaast op een aantal punten de nieuwe weg in aanbouw. Fietsers krijgen op deze manier een indruk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Op diverse plekken langs de route staan informatieborden. Op de borden wordt een beeld geschetst van de omgeving en de geschiedenis van de plek. Ook staat er een korte beschrijving van het werk dat de provincie daar uitvoert, soms met bijzondere weetjes.

De fietsroute wordt gratis verspreid via de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en De Ronde Venen en de VVV's van de desbetreffende gemeenten. U kunt de route ook downloaden via de website van Projectbureau N201+: www.201.info.

N201+
De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het project wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio. Fietsroute N201

---