Gemeente Castricum

Nieuwe kanoroute Limmer Die Castricum geopend
Na de opening wijdde wethouder Portegies (r.) de kanoroute persoonlijk in

Onder grote belangstelling opende wethouder Portegies woensdag 7 juli de Castricumse kanoroute Limmer Die. De nieuwe kanoroute verbindt de dorpskernen van Castricum, Akersloot en Limmen en voert tussen de weilanden door over de Schulpvaart, het Limmer Die en het Kerkmeer. Op diverse plaatsen zijn kanosteigers aangelegd en de gehele route, met afstanden van 5 tot 10 kilometer, is gemarkeerd met bordjes.

De wethouder sprak een bont gezelschap toe. 45 kanovaarders van diverse kanoverenigingen uit de omgeving maakten van de gelegenheid gebruik om de nieuwe kanoroute te verkennen. Daarnaast waren er onder de belangstellenden diverse raadsleden en de burgemeester. Na het openingswoord van de wethouder werden de kanoâs te water gelaten en werd er lustig op los gepeddeld. Ook de wethouder en de burgemeester lieten zich niet onbetuigd en maakten een kanotochtje. Het feest werd opgeluisterd door een accordeonist en onder het genot van een hapje en drankje werden de sportievelingen toegewuifd.

Â

Routefolder

De wethouder overhandigde het eerste exemplaar van de folder van de kanoroute aan burgemeester Emmens-Knol, die voorzitter is van het programma Samenwerken in het Groen (SWIG). Een folder van de kanoroute is verkrijgbaar bij de twee kanoverhuurbedrijven die langs de kanoroute zijn gevestigd. De folder is ook af te halen bij de gemeentelijke locatie in Limmen en bij de bibliotheken in de gemeente. Via onderstaande gelinkte bericht is de folder te downloaden.Â

Â

SWIG

De kanoroute is één van de projecten uit het programma Samenwerken in het Groen (SWIG). Het SWIG beoogt het buitengebied van Castricum op de kaart te zetten en de unieke kenmerken van het gebied beleefbaar te maken door middel van onder meer diverse wandelroutes en nu dus ook een kanoroute.

Â

7 juli opening Kanoroute Limmer Die