Gemeente Achtkarspelen


Bronzen knotwilg in Twijzeler Mieden

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft op woensdag 7 juli in de Twijzeler Mieden een kunstwerk van Reinier Lagendijk in gebruik genomen. Beeldend kunstenaar Reinier Lagendijk (1969) heeft dit kunstwerk, een bronzen knotwilg, gerealiseerd in het kader van het kunstproject `All Inclusive'.

Reinier Langedijk vervaardigde het bronzen kunstwerk door een dode knotwilg als mal te gebruiken. In het holle bronzen beeld zijn nieuwe wilgentakken geplant. Het project maakt deel uit van het Masterplan Kunst in de Openbare Ruimte `Art Eco' van de gemeente Achtkarspelen, waarvan de uitvoering in handen is van Keunstwurk.

Reinier Lagendijk verbleef gedurende vijf weken in een hiervoor speciaal toegeruste woonwagen op het terrein van het biologische fruitteler/-verwerker Frytsjam teTwijzel. Het verblijf was gebaseerd op het `All inclusive'-principe, wat inhoudt dat voor werk en levensonderhoud zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de producten die ter plekke voorhanden zijn of worden geproduceerd. De kunstenaar werd gevoed met biologisch eten en putte geestelijke voeding en inspiratie uit deze unieke omgeving. In ruil daarvoor kreeg de kunstenaar de opdracht om een kunstwerk in de openbare ruimte te realiseren.