Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Groningen, 08-07-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van een geweldsincident, dat zaterdag 26 juni 2010 omstreeks 11.35 uur plaats vond op de kruising Hoendiep met de Friesestraatweg in Groningen.

Een 22-jarige man uit Groningen wilde met zijn snorfiets vanaf het Hoendiep linksaf slaan naar de Friesestraatweg. Op dat zelfde moment staken een man en een vrouw met een kinderwagen via het zebrapad de Friesestraatweg over. De snorfietser wilde zijn weg vervolgen en hij stak vervolgens het zebrapad over. Even later werd de snorfietser aangesproken door de man, die over het zebrapad de Friesestraatweg had overgestoken. Hij sprak de snorfietser aan over het feit dat hij hem geen voorrang op het zebrapad had verleend. Hierop gaf de man de snorfietser een vuistslag in het gezicht. Door de klap raakte de Stadjer enige tijd buiten bewustzijn. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Hieruit bleek dat de man een scheurtje in zijn zwaar gekneusde neus had opgelopen.

Signalementen

Direct na de mishandeling werd de snorfietser aangesproken door omstanders, die mogelijk de mishandeling hebben zien gebeuren. De politie beschikt over de volgende signalementen:

De man heeft het volgende signalement van de dader: blank, ongeveer 30 jaar, gespierd, sprak normaal Nederlands met een hard stemgeluid, lichtblond recht omhoog staand haar (mogelijk geblondeerd), kleine littekens in het gezicht, droeg een strak vermoedelijk geel T-shirt zonder opdruk en een lichtblauwe spijkerbroek. De vrouw voldoet aan de volgende omschrijving: blank, ongeveer 30 jaar, lang mogelijk blond haar tot iets over de schouders, droeg een pastelblauw T-shirt, een zwarte broek en zwarte hoge hakken. De kinderwagen had een zwarte of donkerblauwe kleur. Het is nog onduidelijk of de man en vrouw bij elkaar horen. Beiden liepen weg in de richting van de Aweg in Groningen.

Informatie

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van het geweldincident hebben gezien of aanslaan op het signalement van de dader en de vrouw met kinderwagen. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.