Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 8 juli

Alkmaar, 08-07-2010 o 13.00 uur

Heling fiets

Alkmaar, woensdag 7 juli

Een 25-jarige man uit Alkmaar is woensdagavond rond 22.45 uur aangehouden op de Bergerhout. Een agent zag eerder op de avond een man rijden op een nieuw ogende damesfiets met alleen een kettingslot. De agent hield de man staande. Het rijwiel bleek van de man achterop de fiets te zijn. De agent noteerde het framenummer, maar kreeg een andere melding waar hij met spoed heen moest. Op het politiebureau controleerde hij later het framenummer. De fiets bleek drie dagen eerder gestolen te zijn. Rond 22.45 uur zag de agent de man opnieuw rijden op de fiets. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In het riet

Heerhugowaard, woensdag 7 juli

Een 28-jarige man uit Alkmaar werd woensdagavond rond 23.45 uur aangehouden op Middenweg in Heerhugowaard. De politie zag de man bij de Nollenbrug waar hij veel interesse scheen te hebben voor opgeslagen bouwmaterialen. Hij liep op dat moment met een zware stroomkabel in zijn handen. Toen de politie hem riep ging hij er vandoor. Even verderop kon de man worden aangehouden. Hij bleek de fiets en de kabel inmiddels in het riet in het water te hebben gegooid. Ook kon hij zich niet legitimeren.

De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Onderzocht wordt in hoeverre er sprake is van diefstal van de kabel en mogelijke diefstal of heling van de fiets.

Politie houdt man aan wegens bedreiging

Hoorn, woensdag 7 juli

Op woensdagavond hield de politie een 39-jarige man aan op het Brazillehof in Hoorn. Omstreeks 23.40 uur wond de verdachte zich nogal op omdat er bij de buren een klein kind huilde. De verdachte belde aan bij de buren en bedreigde de buurman met de dood. Even later ging de verdachte voor de tweede maal naar zijn buurman. Dit keer had hij iets bij zich dat op een zwaard leek. Ook hiermee bedreigde hij de buurman.

De gewaarschuwde politie kon de man ter plaatse aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek in de woning van de verdachte werd een Samoeraizwaard aangetroffen.

Diefstal motor: politie houdt verdachte aan

Alkmaar, woensdag 7 juli

Op woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur zag de eigenaar van een motorfiets dat twee mannen ermee wegreden vanaf de Koelmalaan in Alkmaar. De eigenaar sprong direct in een auto en zette de achtervolging in. De dieven reden richting Vondelstraat, waar zij in het verkeer wisten te ontkomen. De gewaarschuwde politie zette meerdere eenheden in om in de omgeving te zoeken. De motorfiets werd aangetroffen toen deze over de Kennemerstraatweg reed. Weer wist de dief te ontkomen, maar even later trof de politie de motor aan bij het Medisch Centrum in Alkmaar. De dief zat binnen bij de EHBO. Hij werd na zijn behandeling aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het ging om een 18-jarige man uit Spanbroek. Een onderzoek wordt ingesteld naar de tweede verdachte.

Aanrijding met letsel

Den Helder, donderdag 8 juli

Op donderdagmorgen omstreeks 09.50 uur vond er op de kruising van de Marsdiepstraat en de Rijnstraat in Den Helder. Een 20-jarige man uit Den Helder reed in een personenauto over de Marsdiepstraat vanuit de richting Waddenzeestraat. Vanuit de andere richting kwam een 79-jarige vrouw uit Den Helder. De vrouw wilde linksaf slaan de Rijnstraat in en reed hierbij over het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Hier vond een aanrijding plaats waarbij beide bestuurders gewond raakten. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het Chemiciziekenhuis in Den Helder.

Aanrijding met letsel (2)

Heerhugowaard, donderdag 8 juli

Op donderdagmorgen omstreeks 08.25 uur raakte een 46-jarige man uit Sint Pancreas gewond bij een aanrijding op de Edisonstraat in Heerhugowaard. De man stak met zijn fiets de rijbaan over. Hij zag daarbij een 24-jarige man uit Den Oever in een personenauto over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser met zijn hoofd tegen het voorraam van de auto sloeg. Hij werd voor controle meegenomen naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Woninginbraak

Hoorn, donderdag 8 juli

Op donderdagmorgen werd tussen 10.45 en 11.15 uur ingebroken in een woning aan de Siriusstraat in Hoorn. De daders kwamen de woning binnen door de voordeur open te hengelen. Via de brievenbus kon het slot worden opgetrokken. De deur zat niet op het nachtslot. Uit de woning werd geld gestolen.

De politie adviseert om deuren waarvan het slot door de brievenbus kan worden geopend, te voorzien van extra sloten of de deur op het nachtslot te draaien.

Lezersonderzoek PolitiePost

Alkmaar, donderdag 8 juli
De politie Noord-Holland Noord doet momenteel onderzoek naar de PolitiePost, het huis-aan-huisblad dat twee keer per jaar verschijnt in een oplage van 265.000. Doel van de krant is inwoners van deze regio te informeren over relevante veiligheidsontwikkelingen en over het politievak. Ook het contact met en de bijdrage van burgers aan veiligheid staat in deze krant centraal.

Om te weten of de krant nog voldoet aan uw verwachtingen, willen wij u vragen om bijgaande digitale enquête in te vullen. Dat duurt ongeveer vijf minuten. Wij danken u alvast hartelijk voor uw medewerking. U vindt de enquête hier. www.enquetecompagnie.nl/web/?id=146174