Gemeente Doetinchem

Doetinchem in straatvoetbalfinale

Persbericht, 2 juli 2010

Zaterdag 3 juli wordt de landelijke straatvoetbalfinale op de Dam in Amsterdam gespeeld. Team Oosseld uit Doetinchem heeft de districtsfinale Oost gewonnen en mag zaterdag spelen in Amsterdam.

Team Oosseld

Het jongensteam D heeft de districtsfinale van zaterdag 26 juni overtuigend gewonnen. Hierdoor mogen ze zaterdag 3 juli afreizen naar Amsterdam. De finale op de Dam start om 9.45 uur. De jongens van Team Oosseld spelen hun finale om 17.30 uur. Dit is de laatste wedstrijd van de dag. Om 17.45 uur is de prijsuitreiking.

Over KNVB Straatvoetbal

De KNVB organiseert al vele jaren straatvoetbaltoernooien. In het verleden voornamelijk bij en door voetbalverenigingen, maar sinds 2007 ook in de wijken van grote steden. Hiervoor is de KNVB een samenwerking aangegaan met een groot aantal gemeenten. Aan de straatvoetbaltoernooien kunnen kinderen t/m 12 jaar deelnemen, jongens én meisjes, lid of géén lid van een voetbalvereniging. Door middel van de organisatie van straatvoetbaltoernooien hoopt de KNVB kinderen te stimuleren meer te gaan bewegen en ze enthousiast te maken en te houden voor de voetbalsport. Dat voetballen `op straat' kinderen daarnaast ook helpt om een betere voetballer te worden is mooi meegenomen.

Meer informatie over KNVB Straatvoetbal en de finale op de Dam is te vinden op www.knvbstraatvoetbal.nl

Persberichten