FNV KIEM

Nieuw sociaal beleidskader Thieme GrafiMedia Groep

donderdag 08 juli 2010

FNV KIEM betreurt het ten zeerste dat er opnieuw een reorganisatie nodig is bij de Thieme GrafiMedia Groep en hoopt dat er binnenkort eindelijk rust komt in het bedrijf. Zoals inmiddels duidelijk is geworden, bestaan de sociale consequenties van de komende reorganisatie bij Thieme met name uit twee hoofdonderdelen: een afslanking van het Thieme MediaCenter in Rotterdam en de samenvoeging van de 50/70 drukkerijen in Deventer, IJsselstein en Arnhem.

FNV KIEM zal zich in de aankomende maanden intensief bezighouden met zowel de ontslagen werknemers, als ook de werknemers die op de vestigingen blijven werken; niet alleen op bestuurlijk niveau, maar ook op de werkvloer(en).

Afgelopen maandag 5 juli zijn de werknemers geïnformeerd over de genomen besluiten waarover de centrale ondernemingsraad vorige week heeft geadviseerd. Naar aanleiding van het gesprek van vorige week vrijdag 2 juli tussen FNV KIEM en de directie van Thieme Media Center is het sociaal plan op twee onderwerpen aangepast en van toepassing verklaard:


- Er is een plaatsmakersregeling toegevoegd; deze geeft een uitkering van ¾ van de RFR-regeling;

- Er komt een stuurgroep Outplacement, waarbij de bonden zich nu ook inhoudelijk mogen bemoeien met de outplacementtrajecten die de betrokken werknemers worden aangeboden.

Sociaal beleidskader Thieme Grafimedia Groep

Volgende week vinden er op verschillende Thieme vestigingen bijeenkomsten plaats, waarbij vertegenwoordigers van FNV KIEM aanwezig zijn. Deze bijeenkomsten worden gecombineerd met een inloopspreekuur. Op de inloopspreekuren zijn alle werknemers van de betreffende vestiging van harte uitgenodigd om vragen te stellen en met de vakbondsbestuurders en -adviseurs te praten. Bij de inloopspreekuren zullen namens FNV KIEM zowel de bestuurders als de vakbondsadviseur aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.

De inloopspreekuren vinden op de volgende locaties en tijden plaats:


- 12 juli vanaf 13.30 uur in IJsselstein, Handelsweg 9 (aanwezig namens FNV KIEM: Marchien Koster (bestuurder), Hans Robijn (vakbondsadviseur) en Peter van den Bunder (vakbondsadviseur)

- 15 juli vanaf 11 uur in Arnhem, De Overmaat 45 (aanwezig namens FNV KIEM: Anne Jan de Graaf (bestuurder) en Peter Reniers (vakbondsadviseur).

- 15 juli in Deventer, vanaf 12 uur, Schonenvaardersstraat 6 (aanwezig namens FNV KIEM: Anne Jan de Graaf (bestuurder) en Hans Robijn (vakbondsadviseur).

- 15 juli in Rotterdam, vanaf 11.30 uur, Metaalhof 27 (aanwezig namens FNV KIEM: Marchien Koster (bestuurder) en Peter van den Bunder (vakbondsadviseur).

Werkt u op een andere Thieme vestiging, en heeft u behoefte aan meer informatie, neemt u dan contact op met FNV KIEM.

LET OP : Dus niet alleen de betrokken werknemers en de leden van FNV KIEM zijn uitgenodigd; alle werknemers zijn welkom op de inloopspreekuren.