Politie Gelderland-Midden

Vrouw belandt in ziekenhuis na val met fiets

Publicatiedatum: 8-7-2010 14:11:49

HETEREN - Op de Flessestraat in Heteren is donderdagochtend 8 juli een 25-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt na een val met haar fiets. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer reed rond kwart over negen over straat. Vermoedelijk doordat haar tas in het voorwiel terechtkwam sloeg ze met fiets en al over de kop en kwam hard op haar schouder terecht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(074934)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Verdachte Nijkerkse verkrachting langer vast

Publicatiedatum: 8-7-2010 14:14:42

NIJKERK - De 20-jarige man uit Zeewolde die afgelopen maandag 5 juli was aangehouden als verdachte in de Nijkerkse verkrachtingszaak blijft langer vastzitten. De man is vandaag, donderdag 8 juli, voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor veertien dagen in bewaring stelde. De Zeewoldenaar heeft intussen een bekennende verklaring afgelegd.

Het 25-koppige rechercheteam kwam de man op het spoor nadat twee andere plaatsgenoten van de verdachte waren aangehouden in verband met andere gewelddadigheden in Nijkerk. Eén van hen, een 24-jarige Zeewoldenaar, zit nog vast omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij gewapende straatroven in Nijkerk. Een andere Zeewoldenaar, die in het bezit bleek van een bij een van de straatroven buitgemaakte mobiele telefoon, wordt nog wel als verdachte beschouwd maar is weer op vrije voeten.

Onrust
De verkrachting van de twee meisjes leidde destijds tot onrust in de Nijkerkse gemeenschap. In het onderzoek heeft het rechercheteam dan ook geen middel onbenut gelaten om de verdachten op te kunnen sporen. Zo werd er in het tv-programma `Opsporing Verzocht' uitgebreid aandacht besteed aan de zaak. Ook werden zo'n 1500 telefoonbezitters benaderd die volgens zendmastgegevens op de bewuste nacht in de buurt van het misdrijf moeten zijn geweest. Het rechercheteam zet het onderzoek naar de gewelddadigheden in Nijkerk voort.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053