Gemeente Borsele

Leerling CBS De Rank maakt 's-Gravenpolderse editie van Monopolyspel

Yuri Copal, leerling van groep 8 van CBS De Rank in 's-Gravenpolder, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een 's-Gravenpolderse versie van het bekende Monopolyspel. Margreet Wabeke, directeur van CBS De Rank, vond het spel zo prachtig dat ze een grafisch vormgever in de arm heeft genomen. Nu het spelbord klaar is, werpt wethouder Marga Vermue (onderwijs) op donderdag 15 juli om 10.00 uur de eerste dobbelsteen.

's-Gravenpolder heeft geen Kalverstraat of Lange Poten, maar wel veel andere straten. Deze hebben een plaatsje gekregen op het spelbord. In het midden van het spelbord prijkt een prachtige foto van De Zwaakse Weel. Ook de doos laat duidelijk zien dat het om 's-Gravenpolder gaat, want daarop staan bekende kiekjes van het dorp. De foto's zijn ook door Yuri gemaakt, met hulp van zijn vader.

In de visie van de school staat dat De Rank alle kinderen wil laten leren in een uitdagende leeromgeving. Het spel is dan ook geen opdracht uit een reken- of taalboek, maar een extra opdracht om kinderen betekenisvol te laten leren. En geleerd heeft Yuri er zeker van: het indelen van het spel, het plannen van de verdere uitvoering en het berekenen van de kosten voor het drukken. Er kwam veel bij kijken.

Het drukken van het spel is financieel mogelijk gemaakt door een aantal plaatselijke winkeliers, waarvan het logo ook op de doos staat. Of het spel ook echt op de markt komt, is op dit moment nog onzeker. Voor een school is het een te groot project, maar we hopen dat er een drukker voor gevonden kan worden. In supermarkt Golff De Jonge wordt Yuri in de gelegenheid gesteld het spel bekend te maken onder alle inwoners.