Gemeente Purmerend

Wethouder Keijzer reikt lokaal compliment uit

08 juli 2010

Prijs voor beste vrijwilligersproject - Op woensdag 7 juli heeft wethouder Mona Keijzer samen met de Vrijwilligerscentrale een cheque uitgereikt voor het beste vrijwilligersproject van Purmerend. Het initiatief Tieneropvang is de winnaar geworden van het Lokaal Compliment 2010 en ontving 500 euro om hun project verder te ontwikkelen.

Thom en Patty zijn initiatiefnemers
Tieneropvang is een initiatief van Thom en Patty Fikkerman uit de wijk Molenkoog. Zij hebben de deur van hun huis opengezet voor zo'n 10-15 jongeren uit de buurt en vinden dat heel gewoon. Filmpje kijken, kaartje leggen, voetbal kijken, een barbecue, het kan er allemaal. De Tieneropvang haalt de positieve kant van jongeren naar boven. Het laat zien dat zij, als zij de gelegenheid en ruimte krijgen, hun vrije tijd goed weten te besteden. Het initiatief van Thom en Patty getuigt van een grote mate van gastvrijheid en van betrokken-heid bij de jeugd. Door hun huis open te stellen voor de jongeren helpen zij in Molenkoog het daar veel voorkomende probleem van hangjongeren op te lossen.

Van oproep tot winnaar
'De gemeente Purmerend stelt 500 euro beschikbaar voor het beste vrijwilligersinitiatief', zo klonk de oproep die wekenlang op de site van de gemeente en van de Vrijwilligerscentrale heeft gestaan. Daarnaast is er nog een oproep in het Gezinsblad geplaatst. Het resultaat hiervan was dat er zeven initiatieven voor de prijs zijn voorgedragen. Een speciale jury heeft zich over de nominaties gebogen. De jury - bestaande uit burgemeester Don Bijl, wethouder Mona Keijzer, voorzitter Wmo Cliëntenraad Jan Kiburg en medewerker Vrijwilligerscentrale Mila Schweiger - heeft de meedingende initiatieven aan de hand van een aantal criteria beoordeeld.

Lokaal Compliment
Het Lokaal Compliment is een prijs voor een groep vrijwilligers (of een organisatie) om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun vrijwillige inzet. Dit jaar is gezocht naar een project wat door en voor Purmerend is opgezet en niet wordt ondersteund door een professionele instelling.
Tieneropvang in Molenkoog