Aapjes vernoemd naar Nederlands elftal

08/07/2010 14:59

Stichting AAP

Elf in beslag genomen witoorpenseelaapjes, die eerder deze week bij AAP in Almere aankwamen zijn vernoemd naar spelers van het Nederlands elftal. Dit is een eerbetoon aan de spelers voor het feit dat Nederland na 32 jaar weer in de finale van het WK staat.

Veel van de dieren die door AAP worden opgevangen hebben al een naam en behouden deze ook. De witoortjes waren echter allemaal naamloos. Dat en het feit dat het er elf zijn, maakte de keus eenvoudig. De degoe (Chileens knaagdier) die met de witoorpenseelaapjes meereisde naar Almere is hoopvol Qori genoemd (Chileens voor goud).

Khalid, Rafael, Giovanni, Wesley, Nigel, Gregory, Maarten, Elia, Demy, Robin en Babel brengen de komende weken door in de quarantaine, waarna ze naar een gespecialiseerde afdeling binnen AAP verhuizen. Oranje-fans die ook dit elftal willen steunen kunnen het gehele elftal witoortjes 'adopteren' voor 11 euro.

De spelers van het Nederlands elftal zijn uiteraard van harte welkom om hun naamgenootjes in Almere te bezoeken.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.aap.nl


Noot voor de redactie: