Ministerie van Defensie

45 officieren klaar voor volgende stap in carrière

8 juli 2010, 15.27 uur

Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, heeft vandaag aan 45 officieren de graad Executive Master of Security and Defence uitgereikt. Naast deze erkende titel ontvangen zij ook het brevet Hogere Defensie Vorming. De uitreiking vond plaats op het Instituut Defensie Leergangen, de Haagse vestiging van de Nederlandse Defensie Academie.

De 45 officieren volgden 1 jaar de Hogere Defensie Vorming (HDV), een interne loopbaanopleiding van Defensie. De opleiding op academisch niveau bereidt majoors en luitenant-kolonels voor op functies in het hoger- en topmanagement van Defensie. De opleiding trekt ook de aandacht bij buitenlandse krijgsmachten. Onder de officieren die vandaag zijn afgestudeerd zijn ook 2 Duitse militairen.

Hogere Defensie Vorming

Tijdens de HDV ligt de nadruk op internationale veiligheid, militaire operationele wetenschappen en bedrijfs- en bestuurswetenschappen. Daarnaast loopt de verdere ontwikkeling van communicatieve, sociale en leidinggevende vaardigheden als een rode draad door de hele studie heen.

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De academie verzorgt voor Defensie alle officiersopleidingen en verricht daarnaast wetenschappelijk onderzoek voor de krijgsmacht.