Politie Rotterdam Rijnmond

AAN NA INBRAAK

POLITIE HOUDT DRIE MANNEN AAN NA INBRAAK

Datum publicatie: 08-07-2010 15:09

ROTTERDAM - Na een lange achtervolging zijn donderdagmorgen vroeg op de Matlingenweg drie mannen aangehouden na een inbraak in Rotterdam Oost.

Agenten kregen rond half vier een melding dat aan het Maltaplein een inbraak was gepleegd in een snackbar. Getuigen hadden gezien dat daar een auto bij was weggereden met daarin ongeveer vijf personen. Deze auto was vermoedelijk eerder die nacht ook al betrokken bij een inbraak aan de Peppelweg.

Er werd een signalement verspreidt van de mannen en de auto en op de plek van de inbraak werd een sporenonderzoek ingesteld. Korte tijd later werd de vluchtauto door de ANPR opgemerkt bij de Maastunnel. Diverse eenheden werden gewaarschuwd en zetten de achtervolging in. Via onder andere de Pleinweg en de Strevelsweg kwam men op de Matlingenweg. Daar vloog de auto met de verdachten de bossages in en ook een politieauto reed de berm in en belandde tegen een boom. Niemand raakte daarbij gewond.

De inzittenden gingen er vandoor, maar een van hen meldde zichzelf al snel bij de politiemensen. Een ander is aangehouden nadat hij was gevlucht en hij werd daarbij in zijn arm gebeten door een politiehond. Een derde verdachte werd korte tijd later aangetroffen in een boom. De drie verdachten , Rotterdammers van 19 en 18 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De gebeten man heeft zich moeten laten behandelen in een ziekenhuis.