Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nieuwbouw Waterlandplein start nog dit jaar

8 juli 2010

Hieronder een persbericht van de Ontwikkelcombinatie Nieuw Waterlandplein CV

De Ontwikkelcombinatie Nieuw Waterlandplein CV, een initiatief van AM en Ymere, heeft besloten nog in 2010 te starten met de nieuwbouw op het Waterlandplein in Amsterdam Noord. Eerder dit jaar berichtte de ontwikkelcombinatie dat realisatie van dit nieuwbouwproject door de financiële crisis was uitgesteld. Inmiddels is financieringsruimte gevonden, mede door positieve onderhandelingen met de gemeente Amsterdam, waardoor de bouw nog dit jaar van start kan gaan.

Met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het bouwrijp maken van het nieuwbouwterrein, kan nu worden gestart. Naar verwachting zal in het najaar de eerste paal voor dit nieuwbouwproject worden geslagen.

Plannen vernieuwing Waterlandplein
Het Waterlandplein ondergaat op dit moment een grootschalige vernieuwing. De renovatie van de drie sociale huurgebouwen (222 woningen) is nagenoeg afgerond. Met de plannen voor de nieuwbouw wordt de transformatie van het plein een feit. Een omvangrijk project dat een aanzienlijke verbetering moet gaan brengen voor bewoners, ondernemers en de gehele wijk Nieuwendam-Noord.

Het nieuwe Waterlandplein wordt straks het gezellige en goed bereikbare centrum van Nieuwendam. Er komen 319 nieuwe woningen, een aantrekkelijk winkelcentrum, veel voorzieningen, waaronder een wijkcentrum met bibliotheek en een centrum voor zorg en gezondheid, en 300 overdekte parkeerplaatsen.
Het nieuwe plein krijgt in totaal zes nieuwe woongebouwen. In drie daarvan komen koopwoningen. In één van de andere drie komen markthuurwoningen en in twee sociale huurwoningen. Deze vormen een welkome aanvulling op de drie bestaande woongebouwen met 222 sociale huurwoningen
Het Waterlandplein wordt een veilig, aantrekkelijk en levendig woon- en winkelcentrum waar buurtbewoners elkaar kunnen treffen en gebruik kunnen maken van de vele aanwezige voorzieningen.

De ontwikkelcombinatie is blij dat er nu voor de winkeliers op het tijdelijke winkelcentrum en voor de omwonenden duidelijkheid is over de start van de bouw.

Ontwikkelcombinatie Nieuw Waterlandplein CV is opdrachtgever voor de vernieuwing van het Waterlandplein. Stadsdeel Amsterdam-Noord steunt de vernieuwing van het Waterlandplein actief.