Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charloise wijkgebouwen krijgen nieuwe bestemming

Drie van de zes Charloise wijkgebouwen krijgen per 1 januari 2011 een andere bestemming.

De deelraad van Charlois heeft maandag 5 juli unaniem ingestemd met dit voorstel. Het dagelijks bestuur van deelgemeente Charlois is van mening dat de activiteiten leidend zijn en niet de voorzieningen.

In de afgelopen jaren is het aantal voorzieningen in Charlois gegroeid. Dat is een goede ontwikkeling.

Het ruime aanbod aan voorzieningen zorgt echter ook voor een versnippering aan activiteiten op verschillende locaties. Hierdoor is het gebruik van wijkgebouwen niet altijd optimaal. De deelgemeente wil graag dat alle voorzieningen in Charlois goed en doelmatig gebruikt worden.

Daarom is besloten per 1 januari 2011 een aantal wijkgebouwen een andere bestemming te geven. Het gaat om de wijkgebouwen Middelburgt in Pendrecht, Clemenshuis in Carnisse en wijkgebouw Tarwewijk, ook wel bekend als de Graanschuur.

De wijkgebouwen krijgen een andere bestemming maar sluiten niet. De deelgemeente spreekt de komende maanden met potentiële huurders. Daarbij streeft de deelgemeente er uiteraard naar dat de huidige gebruikers van deze wijkgebouwen ook in de toekomst hun activiteiten in Charlois kunnen blijven organiseren.

Gebruikers van de wijkgebouwen krijgen deze week een brief waarin de ontwikkelingen worden toegelicht. Binnenkort krijgen zij een uitnodiging voor een gesprek waarin de behoeften en wensen worden doorgenomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Koning, tel. 010 410 7 413 of per e-mail: rc.dekoning@charlois.rotterdam.nl