TenneT


Lager stroomverbruik tijdens wedstrijden Nederlands elftal

08-07-2010 De wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika zorgen voor een dip in het landelijke stroomverbruik. Dat blijkt uit metingen van elektriciteitstransporteur TenneT. Tijdens de wedstrijd tegen Uruguay werd bijna 600 megawatt minder stroom verbruikt, dat is circa 5 % van het verbruik op dat moment.

Het verminderde verbruik komt ongeveer overeen met 1,5 maal het verbruik van de stad Amsterdam. Direct na de wedstrijd tegen Uruguay trad er daarnaast een aanzienlijke stijging op van het elektriciteitsverbruik, met eveneens circa 600 megawatt.

Tijdens de eerdere wedstrijden tegen Denemarken en Japan werd ongeveer vijfhonderd megawatt minder verbruikt. Dit betekent een daling van een kleine 5 % procent ten opzichte van het reguliere verbruik. Ook voor de komende finale van het WK houdt TenneT rekening met vergelijkbare sprongen in het elektriciteitsverbruik. Om deze reden is TenneT extra alert, zodat ook tijdens de finale een stabiele elektriciteitsvoorziening gegarandeerd kan worden.