Gemeente Wageningen

winnende foto

Tegenlicht op de Grebbedijk winnende foto

Prijsuitreiking fotowedstrijd gemeentegids

De foto van Els Jacobi, 'Tegenlicht op de Grebbedijk', komt op de voorkant van de gemeentegids 2010-2011 van de gemeente Wageningen.

Burgemeester Van Rumund maakte dit donderdag 8 juli bekend tijdens de prijsuitreiking in het stadhuis. Joost Uittenbogaard ontving de tweede prijs met zijn foto van een wintertafereel in de Wageningse Uiterwaarden. De derde prijs ging naar Christiaan Begemann met zijn foto van het Atlasgebouw van Wageningen UR.

Burgemeester Van Rumund, voorzitter van de jury, was onder de indruk van de inzendingen. 'We hebben dit jaar voor het eerst de inwoners van Wageningen betrokken bij onze gemeentegids door een fotowedstrijd uit te schrijven. Er zijn meer dan 70 inzendingen binnengekomen van grote kwaliteit. Het was moeilijk voor de jury om een winnende foto uit te kiezen, maar uiteindelijk is unaniem gekozen voor de bijzonder mooi foto van Els Jacobi. 'Tegenlicht' is een prachtige compositie en technisch zeer knap genomen. De foto komt op de voorkant van onze gemeentegids, die naar verwachting eind juli huis-aan-huis wordt verspreid. Een grote eer voor de prijswinnaar om in alle huishoudens van Wageningen te zien te zijn!'.

Els Jacobi ontving als prijs haar winnende foto op canvas afgedrukt en een bos bloemen. Joost Uittenbogaard ontving een VVV bon ter waarde van EUR 25,- en een bos bloemen. Zijn foto krijgt een eervolle vermelding in de gemeentegids. De foto van de derde prijswinnaar Christiaan Begemann krijgt eveneens een eervolle vermelding in de gemeentegids van dit jaar. Omdat Christiaan niet aanwezig kon zijn, ontvangt hij op een later tijdstip ook een VVV bon en een bos bloemen.