Gemeente Echt-Susteren


Spoorbrug over de Middelsgraaf

Vertegenwoordigers van de gemeente Echt-Susteren, het Waterschap Roer en Overmaas, Staatsbosbeheer en de Heemkundekring âEchterlandjâ hebben op maandag 28 juni het terrein bezocht ter hoogte van de brug over de Middelsgraaf, zuidelijk van Ophoven gelegen in het tracé van de voormalige trambaan Roermond-Roosteren. Aanleiding voor dit werkbezoek was het voornemen van het waterschap, om de liggers van de brug tussen twee pijlers te verwijderen om zodoende de doorgang voor onderhoudsmachines via het onderhoudspad mogelijk te maken.

Tussen partijen is in goed overleg en met het oog op de daadwerkelijke verplaatsing van de liggers op woensdag 30 juni jl. afgesproken, dat de te verwijderen brugliggers gedeponeerd worden op het direct aansluitende gedeelte van de brug. Bij het uitvoeren van de plannen voor de herinrichting van de Middelsgraaf wordt de brug hersteld, waarbij de historische toestand uitgangspunt is. Het tijdstip van uitvoering van de herinrichtingsplannen is nu nog niet bekend en onder meer afhankelijk van grondaankopen door het waterschap. De gemeente en de heemkundekring worden betrokken bij de voorbereiding van de plannen met betrekking tot het inpassen van de brug bij de herinrichting.

De heemkundekring en de gemeente zijn bovendien bezig met plannen voor een wandelroute (zogenaamde ommetje) in dit gebied, waarin de brug een belangrijke rol speelt. Indien de plannen voor de wandelroute eerder uitgevoerd zouden gaan worden dan de herinrichting van de Middelsgraaf, wordt met alle betrokken partijen naar aan acceptabele oplossing gezocht.Â