Gemeente Soest

Overeenkomst inzet combinatiefunctionarissen

08 juli 2010

De gemeente Soest en SRO Amersfoort hebben een overeenkomst ondertekend voor de inzet van twee combinatiefunctionarissen. Combinatiefunctionarissen zijn de zogenaamde `spinnen in het web' als het gaat om het verbinden en samenwerken van sportverenigingen met het onderwijs.

Met de inzet van combinatiefuncties wil de gemeente een bijdrage leveren aan een goed sportklimaat voor de jeugd in Soest.

De gemeente heeft ervoor gekozen om de combinatiefunctionarissen volgens een gebiedsgerichte aanpak in te zetten. Er is daarom gekozen dat een combinatiefunctionaris aan de slag gaat in Soesterberg, vanwege de vele ontwikkelingen en de verwachte inwonersgroei daar.

Ook start een combinatiefunctionaris bij de sportverenigingen aan de Bosstraat, omdat daar de meeste kinderen uit Soest sporten.

In de afgelopen periode is met betrokken scholen en sportverenigingen besproken hoe de functies verder vorm en inhoud zouden moeten krijgen.

Zo zal een functionaris op de scholen in Soesterberg aan de slag gaan om het bewegingsonderwijs te versterken. Daarnaast gaat een functionaris sportverenigingen aan de Bosstraat ondersteunen bij o.a. het gezamenlijk organiseren van sportactiviteiten en deskundigheidsbevordering.

Allebei de functionarissen gaan ook een rol vervullen om te komen tot een naschools sportaanbod voor de jeugd in zowel Soesterberg als rond de Bosstraat. Na de zomervakantie zullen de twee combinatiefunctionarissen starten met hun werkzaamheden.

Ervaring

De gemeente Soest en SRO Amersfoort hebben een overeenkomst ondertekend voor het inhuren van de combinatiefunctionarissen.

SRO heeft namelijk ervaring met het inzetten van combinatiefunctionarissen in de gemeente Amersfoort. Eind 2011 zal de inzet van de combinatiefunctionarissen worden geëvalueerd en zal een besluit worden genomen over de verdere inzet.