Gemeente Eemnes

Datum: 29 jun 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010.

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
mevrouw J. Schouten-de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 25
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Collegeprogramma Eemnes 2010-2014
Besluit: Eerste opzet besproken.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Hink Stap Sprong
Verdere ingebruikname van het schoolgebouw De Hink Stap Sprong. Besluit Het college besluit om:

1. de onderwijslokalen die niet worden aangewend door basisonderwijsinstellingen te verhuren aan
niet-onderwijsinstellingen/organisaties.

2. een gebruikersovereenkomst aan te gaan voor de 2 schooljaren 2010-2012, met de gebruikers van het schoolgebouw De Hink Stap Sprong, die daarna jaarlijks kan worden verlengd of beëindigd.
3. de onderwijslokalen, het speellokaal en de directiekamer beschikbaar te stellen volgens de ruimteverdeling die staat beschreven in tabel 1, kolom `toekomstige situatie'.
4. het beheer buiten te laten vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Eemnes, het beheer binnen onder verantwoordelijkheid van KBS.

5. het buitenonderhoud uit te besteden aan ABC; het binnenonderhoud valt onder verantwoordelijkheid van KBS De Hobbitstee.
6. de komende drie jaar minimum noodzakelijk technisch onderhoud te verrichten aan het schoolgebouw De Hink Stap Sprong.

Onderwerp - Subsidie Stichting BELhamels t.b.v. implementatie voor- en vroegschoolse educatie (VVE).
De wet OKE draagt gemeenten op zorg te dragen voor een afdoende kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk en een dekkend aanbod van VVE in de voorschoolse periode. Er worden hiervoor structureel financiële middelen beschikbaar gesteld. Stichting BELhamels is vanaf 2008 bezig met de implementatie van de VVE. Door het verlenen van een subsidie kan deze implementatie op een verantwoorde wijze plaatsvinden. Besluit Het college besluit:

1. in overleg met Blaricum en Laren een BestuursOpdracht op te stellen voor een beleidsmatige aanpak van de VVE,

2. akkoord te gaan met het idee dat vanaf 2011 slechts 1 instelling zich bezig houdt met VVE, mits de andere instellingen verklaren hiermee in te stemmen, zelf geen VVE te zullen doen en instemmen met een doorverwijsfunctie in het kader van de VVE.
3. dat deze ene instelling vanaf 2011 de BELhamels zou kunnen zijn.
4. dat een duidelijke scheiding dient te worden gemaakt tussen het peuterspeelzaalwerk van de Stappertjes (niet subsidiabel) en het mogelijke VVE-werk van de BELhamels,

5. nader uit te laten zoeken wat nodig is om in 2011 daawerkelijk een dekkend aanbod van VVE in te voeren, en wat eventueel nodig is om de tussentijdse periode vanaf nu te overbruggen.

Onderwerp - Memo mogelijke subsidie aanvraag LOP 10+ Besluit Mede gelet op de projectenlijst Nationaal Landschap zullen de volgende projecten voor subsidie LOP 10+ worden ingediend;
1. een zg. natte verbinding over de Meentweg tussen de Valse Bosjes en het gebied van de Zomerdijk

2. uitkoop autosloperij en teruggave aan de natuur,
3. uitgave boek over Wakkerendijk/Meentweg
4. plaatsing vogelkijkhut met zicht op natuurgebied en randmeer
5. plaatsing van banken als wandel- en rustfaciliteiten langs de randen van het Nationaal Landschap,gecombineerd met info over flora, fauna en cultuurhistorie.

Onderwerp - Leerlingenprognoses en ruimtebehoefte basisonderwijs 2010-2028
In opdracht van de gemeente is een geactualiseerde leerlingenprognose opgesteld en is de ruimtebehoefte berekend.
Besluit Het college besluit:
a) de leerlingenprognoses basisonderwijs 2010-2028 voor kennisgeving aan te nemen.
b) vast te stellen dat er geen noodzaak is tot het structureel dan wel tijdelijk plaatsen van lokalen ten behoeve van het primair onderwijs, zolang de HinkStapSprong in stand gehouden wordt, c) de leerlingenprognoses basisonderwijs 2010-2028 voor kennisgeving aan de raad voor te leggen.

Portefeuille: Wethouder Schouten-de Boer

Onderwerp - Aanpassing beleidsregel ontheffing polderwegen In de nieuwe beleidsregel ontheffingverlening polderwegen is de bereikbaarheid van percelen die ontsloten worden door de Zuid Ervenweg, Jonge Jaapeweg en Creekenweg niet geregeld. Tevens is geopperd dat de beleidsregel mogelijk tot een sociaal isolement voor de kinderen aan de Geerenweg zou kunnen leiden.
Besluit Het college besluit de beleidsregels als volgt uit te breiden:
1. veehoudende (koe, paard, pony, schaap of geit) hobbyboeren, die minimaal 1 ha grond huren, pachten of in eigendom hebben aan de Stammeweg, Anna Louwenweg, Zuidervenweg, Jonge Jaapeweg of de Creekeweg krijgen een ontheffing op naam en kenteken;
2. voor elk inwonend kind onder de 18 jaar aan de Stammeweg of Geerenweg kan 1 algemene ontheffing , dus niet op kenteken ("bezoekerspas") worden aangevraagd en verleend. Op deze pas staat de naam, het adres en de geboortedatum van het kind vermeld. Ook deze ontheffing is 3 jaar geldig en moet daarna weer opnieuw aangevraagd worden. Zo is er een gelijkschakeling van alle doelgroepen (gelijkheidsbeginsel).

3. de ontheffing aan de aanwonenden aan Geerenweg en Stammeweg wordt verleend op kenteken en daarbij worden de namen vermeld van alle volwassen bewoners van het perceel waarop dat kenteken geregistreerd staat. Dus de auto en de ontheffing kan gebruikt worden door vader, moeder en de kinderen.

Onderwerp - Memo inzake ondergrondse afvalbakken. Besluit Vastgesteld en ter verzending aan de commissie GROW.

Onderwerp - Memo inzake aanpak `rommelige plekken' openbaar groen. Besluit Vastgesteld en ter verzending aan de commissie GROW.