Rijksoverheid


`Reorganisatie MSD Oss grote klap'

Nieuwsbericht | 08-07-2010

Het verlies van werkgelegenheid door een grote reorganisatie bij het farmaceutische bedrijf MSD in Oss is een forse klap voor de werknemers en hun gezinnen en de provincie Noord-Brabant.

Dat zegt minister Van der Hoeven donderdag 8 juli 2010 in reactie op het nieuws dat MSD haar activiteiten gaat concentreren in de Verenigde Staten. De minister stelt dat het een zelfstandige afweging van MSD is om haar activiteiten te verplaatsen. `De overheid kan niet treden in een afweging van een private partij.' Van der Hoeven wijst er op dat ook in andere Europese landen vestigingen sluit.

Kennisinfrastructuur

Op dit moment wordt met onder andere de provincie Noord-Brabant of en hoe een deel van de kennisinfrastructuur in Oss kan worden behouden. `MSD heeft aangegeven dat er vanuit de markt initiatieven zijn voor een campus- of life science park. Samen met andere overheden kijkt het ministerie van Economische Zaken hoe we hierbij kunnen ondersteunen,' aldus de minister.

Volgens Van der Hoeven blijft het klimaat voor farmacie en life sciences in Nederland goed. De vestiging van MSD in Haarlem blijft gewoon open, bij kleinere farmaceutische bedrijven groeit de werkgelegenheid en buitenlandse bedrijven vestigen zich in Nederland.