Gemeente Valkenswaard

wint instrumentencarrousel

Sint Servatius wint instrumentencarrousel

Op dinsdag 23 maart jl. bracht groep 5 van basisschool Sint Servatius uit Borken en Schaft een bezoekje aan het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) om deel te nemen aan de instrumentencarrousel. Van de bijna 500 basisschoolleerlingen uit Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft die meededen, hebben zij de hoofdprijs gewonnen: muzieklessen voor de hele groep.

Groep 5 van juf Loes van den Eijnden had de vragen goed beantwoord en de kinderen waren zeer enthousiast in hun bevindingen over de ochtend op de muziekschool. Daarnaast hadden ze een prachtige muziekparaplu gemaakt met daaraan de instrumenten die ze bezocht hadden tijdens de instrumentencarrousel op de muziekschool. Een eervolle vermelding verdient basisschool De Schepelweyen, de winnaar van de instrumentencarrousel van vorig jaar. Deze leerlingen hadden een prachtig orkest nagemaakt met muzikanten die de instrumenten bespeelden die zij bezocht hadden tijdens de carrousel.

Donderdag 8 juli kregen de leerlingen van hun prijs uitgereikt. Drie vakdocenten (viool, harp en klarinet) hebben samen met de winnende leerlingen een muziekstukje ingestudeerd dat ze vervolgens hebben laten zien en horen aan de rest van de school.

Voor meer informatie is de administratie van het CMD bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 - 17.00 uur op telefoonnummer 040-2083591.