Rijksoverheid


Noord West 380 kV verbinding: volgende fase

Nieuwsbericht | 08-07-2010

De ministers van Economische Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer hebben de richtlijnen voor het milieueffectrapport voor de Noord-West 380 kV verbinding en de in dit milieueffectrapport te onderzoeken tracéalternatieven vastgesteld. Ook is de reactie van het bevoegd gezag op de opmerkingen die zijn ingediend in het kader van de Startnotitie voor de Noord-West 380 kV verbinding vastgesteld.

Inspraakreacties

De startnotitie voor de Noord - West 380 kV verbinding heeft van 25 augustus tot en met 5 oktober 2009 ter inzage gelegen. 266 personen en instanties hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid een zienswijze in te dienen op de startnotitie, wat heeft geleid tot 146 verschillende inspraakreacties.

De insprekers hebben aandacht gevraagd voor diverse (milieu)aspecten en specifieke aandachtspunten (magnetische velden, effect op apparatuur waaronder GPS etc.) die in de milieueffectrapportage zouden moeten worden betrokken. Advies en zienswijzen hebben zich vertaald in de richtlijnen, waarin voor de diverse milieuaspecten aandacht wordt gevraagd. In het milieueffectrapport moet overeenkomstig deze richtlijnen een compleet inzicht worden verschaft in de effecten van de hoogspanningsverbinding op haar omgeving.

Volgende fase

Naar verwachting zal in het najaar van 2010 in het kader van de milieueffectrapportage duidelijk worden wat de milieueffecten zijn van de verschillende vastgestelde tracéalternatieven. Begin 2011 zal vervolgens duidelijk kunnen worden welk tracéalternatief de voorkeur krijgt. Bij de verdere ontwikkeling van de ruimtelijke besluitvorming rondom deze verbinding zullen meerdere informatiebijeenkomsten georganiseerd worden.

De volgende informatieavonden zijn voorzien voor eind 2010. Voor vragen kan contact worden opgenomen met het externe link: bureau energie projecten, of wordt verwezen naar de website externe link: www.noord-west380kv.nl.