Unieke serviceflats in het hart van Antwerpen

05/07/2010 08:22

vzw Woon- en Zorgcentrum O.L.V. van Antwerpen

Op donderdag 8 juli 2009 worden 13 nieuwe serviceflats in het Woon- en Zorgcentrum O.L.V. van Antwerpen ingehuldigd door Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin J. Van Deurzen.

De 13 serviceflats zijn uniek in hun concept en in de dienstverlening die wordt aangeboden. Zij variëren in oppervlakte tussen 52 m² en 89 m². Alle flats zijn uitgerust met domoticatoepassingen die het comfort en de veiligheid van de senior gevoelig zullen verhogen. Naast een standaarddienstverlening (o.a. schoonmaak, maaltijden, verzorging, e.d.m.) wordt ook een volledige hotelservice aangeboden. Door een formule van betaling met dienstencheques toe te passen blijft het voor de bewoner betaalbaar.

Door de aansluiting bij het bestaande woon- en zorgcentrum kunnen de bewoners deelnemen aan allerhande animatie-activiteiten en zijn zij op elk moment verzekerd van professionele hulp.

.

Dankzij de realisatie van deze nieuwbouw zet het woon- en zorgcentrum een belangrijke stap in de realisatie van de visie die zij heeft rond opvang en begeleiding van senioren. De oprichting van deze serviceflats - of assistentiewoningen zoals het nieuwe woon- zorgdecreet deze omschrijft- binnen een woon- en zorgcentrum geeft de Antwerpse senior de mogelijkheid om in een thuisomgeving te blijven en toch zeker te zijn van de noodzakelijke zorgverlening op alle momenten van de dag. Daarnaast kan hij gebruik maken van de sociale omgeving die aanwezig is om zo vereenzaming tegen te gaan.

Door de ingebruikname van de assistentiewoningen stijgt de capaciteit van het woon-en zorgcentrum O.L.V. van Antwerpen tot 13 assistentiewoningen, 170 rusthuiswoongelegenheden en 10 plaatsen kortverblijf. Daarnaast beschikt O.L.V. van Antwerpen over een dagverzorgingscentrum voor opvang tussen 9.00 u. en 17.00 u van zorgbehoevende of eenzame ouderen.

Voor meer info en interviews kan contact worden opgenomen met de heer B. Van Bree, Algemeen Directeur, tel. 03/2136666 of e-mail bart.van.bree@olv.be.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel