Strategische samenwerking AcademicTransfer en Science Please

08/07/2010 08:15

Academic Transfer

De Nederlandse vacaturesite voor academici, AcademicTransfer, gaat met ingang van 12 juli 2010 een samenwerking aan met Science Please, een internationale community voor professionals in de Life Sciences. AcademicTransfer (academictransfer.com) en Science Please (scienceplease.com) doen dit om de arbeidsmobiliteit tussen de academische wereld en het bedrijfsleven te stimuleren. De sites hebben samen een bereik van 150.000 unieke bezoekers per maand.

Door de samenwerking worden alle wetenschappelijke vacatures in de life sciences uitgewisseld tussen AcademicTransfer en SciencePlease. Hiermee wordt voor wetenschappers in de Academia inzichtelijk wat het bedrijfsleven aan interessante vacatures biedt en omgekeerd.

Dit uitwisselmodel werd eerder succesvol ingezet bij Career.edu, een toonaangevende vacaturesite in de Verenigde Staten en Canada waarvan onder andere Yale University en Harvard Medical University gebruik maken. Nederlandse vacaturehouders kregen hiermee een veel breder internationaal bereik.

De groeiende vraag naar hooggekwalificeerd personeel maakt het volgens AcademicTransfer noodzakelijk de arbeidsmobiliteit tussen de academische wereld en de industrie te vergroten. De strategische samenwerking met Science Please maakt deze synergie mogelijk. Science Please is de enige social media community voor professionals in de life sciences (farma en biotech) industrie.

http://www.academictransfer.nl