Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.00 uur

Utrecht, 08-07-2010

Ruim miljoen aan drugs

UTRECHT De politie nam op donderdagmiddag 1 juli een hoeveelheid hasj in beslag met een marktwaarde van meer dan een miljoen euro.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 14.20 uur een onderzoek in een loods aan de Keizersgracht in. Daar troffen zij een vacumeerapparaat, meerdere sealapparaten en weegapparatuur aan. Bij verder onderzoek vonden zij tassen die naar hennep roken en wat restanten van henneptoppen. Het onderzoek werd voortgezet, waarbij in een verstopte ruimte een groot aantal dozen en zakken werd aangetroffen. Daarin bleek meer dan 100 kg hasjplakken te zitten en meer dan 100 kg aan droge henneptoppen. De marktwaarde daarvan bedraagt meer dan een miljoen euro.

Agenten namen alle apparatuur en de hasj/hennep in beslag. De hasj/hennep is bij de politie in een kluis geplaatst en worden op korte termijn vernietigd. In het pand troffen de agenten geen verdachten aan. De politie zet het onderzoek naar de eigenaar voort.

Laffe daad

UTRECHT- Op woensdag werd een automobilist geslagen door een andere weggebruiker.

Omstreeks 13.30 uur wilde een 22-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto wegrijden op de Kanaalstraat. Voor haar stond een BMW cabrio midden op de weg met daarin twee mannen. De vrouw gebaarde door te rijden en kennelijk viel dit niet in goede aarde. Een van de mannen stapte uit liep naar de vrouw toe en spuugde haar in het gezicht. De vrouw wilde hierop uitstappen maar de man drukte de deur dicht en gooide vervolgens tegen haar hoofd. De man stapte vervolgens weer in en de auto reed weg. De vrouw liep een pijnlijke lip op. De politie heeft de zaak in onderzoek en getuigen kunnen bellen met 0900-8844, Utrecht stad.

Verkeerregelaar bijna aangereden

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een verkeersregelaar bijna aangereden.

Omstreeks 10.15 uur stond een verkeersregelaar het verkeer te regelen aan het Smakkelaarsveld. Een vrachtwagenchauffeur wilde een kant opgaan wat hij niet mocht en werd aangesproken door de 59-jarige verkeersregelaar. De vrachtwagenchauffeur had hier lak aan reed door en reed bijna de verkeersregelaar aan en reed door. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Automobilist vlucht

UTRECHT- Op woensdagavond vluchtte een automobilist een pand in, maar kon toch worden aangehouden.

Omstreeks 20.45 uur zagen agenten een auto rijden over de Dagdief. Gezien de jonge leeftijd van de bestuurder besloten agenten hem te controleren. De bestuurder dacht hier kennelijk anders over want hij gaf gas en een achtervolging volgde via de van Brammendreef. Op de Teun de Jagerdreef opende hij zijn portier. De auto werd klem gezet maar de man wis toch via de motorkap van de auto weg te komen. Een agent vorderde een fiets van een omstander en ging achter de man aan. Van omstanders vernam de agent dat de man een pand aan de Arnodreef was ingevlucht. De politie ging op onderzoek uit en achter een koffiecorner werd de 17-jarige jongen uit Utrecht aangetroffen.